bucharest tech week 2021

Care sunt avantajele sistemului Slackware atunci cand achizitionezi servere dedicate?

Slackware este o distributie Linux putin mai diferita fata de cele obisnuite. Aceasta a aparut initial in anul 1991, fiind conceputa pentru stabilitate si usurinta in utilizare. Folosind SLS Linux, creatorul Patrick a constatat faptul ca acesta este plin de bug-uri si a decis sa le repare. In cele din urma, a reusit sa imbine toate modificarile in propria sa distributie privata, ce a fost utilizata mai tarziu de el si prietenii lui.

Acest sistem a castigat repede popularitate, asa ca a devenit apoi disponibil public, fiind apreciat de catre utilizatori inca de la inceput. Politica de incorporare a aplicatiilor, precum si interfata grafica sunt unice si nu au legatura cu distributiile Linux de la Red Hat, Debian sau CentOS. Iata ce trebuie sa stii daca vrei sa alegi acest sistem pe servere dedicate!

Servere dedicate
Servere dedicate

Ce beneficii ai atunci cand folosesti Slackware?

In primul rand, acest sistem este compatibil cu MySQL, Nginx si PHP. Astfel, ai parte de un nivel de control mult mai mare al serverului, acces la consola SSH si posibilitatea de a efectua backup in mod manual de cate ori doresti. De asemenea, poti solicita operatiunea de reboot in orice moment, indiferent ca utilizezi o versiune de 32 sau de 64 biti. Slackware s-ar putea sa fie putin complicat pentru cei care nu sunt familiarizati cu programarea, insa sistemul ofera acces la o gama basic de unelte, ce poate fi ajustata in functie de nevoi.

Denumirea Slackware, provine de la termenul „slack”, iar imbunatatirile pe aceasta platforma nu sunt grabite. In schimb, cei care vor sa faca configurari pe cont propriu in sistem pe servere dedicate au timp suficient pentru asta. Sunt incluse aplicatii de editare text si chiar si biblioteci curente pentru cei care si-ar dori sa creeze propriile programe.

Ce caracteristici prezinta sistemul?

Inca de la prima versiune, Slackware Linux a avut ca scop o apropiere cat mai mare de UNIX (”UNIX-like”). Astfel, standardele pentru simplitate si stabilitate au fost respectate cu strictete, iar in distributie au fost incluse doar pachetele verificate si catalogate ca fiind sigure. Configurarea si compilarea acestora sunt similare cu conceptia autorului. Spre deosebire de distributiile ce folosesc System V, scripturile de initializare la SlackWare sunt de tip BSD si nu este alocat cate un subdirector. In schimb, totul se citeste si se poate intretine mai repede, fiind asigurate in acelasi timp un nivel optim de putere si flexibilitate.

Cum are loc modul de administrare al pachetelor?

Conceptia Slackware pe servere dedicate pentru pachete este una cu adevarat deosebita. Desi le poti instala, actualiza si sterge precum in cazul oricarei alte distributii, acestea sunt in forma de fisiere .tar si arhivate cu utilizatorul gzip. Cu alte cuvinte, sunt construite in asa fel incat, atunci cand sunt extrase in directorul radacinii, se copiaza catre locatiile unde trebuie instalate. Aceasta gestionare este mai eficienta decat utilizarea de arhive cpio sau ar, deoarece nu exista conditii esentiale. Totusi, ele se pot instala in mod manual cu ajutorul unor terte parti. Acest proces automat consuma timp, dar rezultatele sunt aproape intotdeauna pe masura asteptarilor.

Cat de eficient este un sistem Linux pe servere dedicate?

Desi multe persoane aleg sistemele Windows, distributiile Linux nu necesita licenta si te ajuta sa obtii acces la o serie suplimentara de avantaje. Pe langa nivelul de control inalt, poti personaliza totul dupa bunul plac si sa indeplinesti obiectivele companiei mai rapid. Alege interfata de la Slackware si gestionarea unui website va deveni mult mai simpla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *