free download 78 travel guides written by experts

Care este diferenta intre jucarii educative si jucarii inteligente?

Daca vi se pare o intrebare amuzanta, deoarece cele doua concepte sunt echivalente, sa stiti ca este doar o aparenta. Acesta este motivul pentru care pare important si util pentru parinti sa faca o distinctie intre conceptul de „jucarii educative” si „jucarii inteligente”.

Daca va intrebati si voi care sunt jocurile potrivite pentru copiii vostri, dar va simtiti un pic confuz si coplesit, atunci suntem fericiti sa va ajutam sa faceti o distinctie.

Exista jucarii si jucarii educative care, ca instrumente pentru copil, sunt bine facute, care le permit copiilor sa invete mai multe, sa se instruiasca in anumite abilitati si sa dea frau liber inspiratiei si creativitatii. Jucarii care servesc inteligenta copilului.

jucarii

Pe de alta parte, exista jucarii nefolositoare, jocuri anti-educationale care nu le ofera copiilor ocazia de a se implica, de a excela din punct de vedere intelectual, fizic, emotional si relational.

Jucariile si jocurile inteligente nu exista. Adesea, „jocurile inteligente” evoca imaginea jocurilor electronice, cum ar fi aplicatiile pentru smartphone-uri sau tablete, care promit sa ii invete pe copii ceva. Si deseori, din pacate, au foarte putina inteligenta.

Acestea sunt jucarii care nici macar nu pot inlocui experienta reala pe care intentioneaza sa o reprezinte, ci indeparteaza stimulii concreti si reduc capacitatea de a invata. Ele fura profunzimea experientei directe. Dezorienteaza copilul care va fi probabil competent din punct de vedere virtual, dar, din pacate, incompetent din punct de vedere real. Jocurile electronice sunt create pentru a vinde, nu pentru a fi utile.

La polul opus, acele jucarii educative pentru copii sunt instrumente prin care micutul are ocazia sa experimenteze lumea si sa se cunoasca pe el insusi, prin care este liber sa „transforme”, in functie de timp si de interes, etalandu-si puterea sa innascuta creatoare, fara a-l conditiona sau bombardandu-l cu stimuli.

Jocul educativ este inevitabil un mijloc, un instrument neutru pe care copilul il poate folosi pentru a profita la maxim de momentul pe care il experimenteaza, cu abilitatile pe care le poate pune in aplicare imediat. Jocurile educative stimuleaza inteligenta copilului, determinandu-l sa isi doreasca spontan sa depaseasca limitele, datorita experientei directe.

Ceea ce respecta nevoile copilului este educativ si pentru asta exista jocuri si jucarii speciale. Asadar, mare atentie cand alegeti astfel de lucruri pentru copii. Si, pentru a va fi de ajutor, intrati pe artofplay.ro, magazinul unde veti intalni jocuri educative pentru copiii de toate varstele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *