free download 78 travel guides written by experts

“Caravana TVR 3” dezvaluie atractiile turistice din Vatra Dornei

Duminica, 28 iunie, de la ora 19.30, TVR 3 le oferă telespectatorilor o alternativă pentru o vacanţă de neuitat! Este vorba despre Vatra Dornei, o zonă aflată în inima Bucovinei, acolo unde va poposi săptămâna aceasta „Caravana TVR 3”.  

Moderatorii programului realizat de TVR Iaşi, Laura Lucescu şi Horia Gumeni, împreună cu invitaţii lor, vor dezvălui frumuseţea locului, obiceiurile, legendele şi tradiţiile păstrate nealterate.

Atracţiile montane ale regiunii vor fi prezentate de doi împătimiţi ai muntelui: Dimitrie Drăgan, care, la 75 de ani şi după două operaţii pe cord, nu a renunţat la dragostea sa pentru înălţimi, şi Petru Ariciuc, şeful Serviciului Turism-Salvamont din Vatra Dornei. Telespectatorii care aleg TVR 3 vor afla apoi, de la specialiştii din zonă, detalii despre baza de tratament de la Vatra Dornei şi despre afecţiunile care pot fi tratate aici. De asemenea, vor beneficia de sugestii de petrecere a timpului liber la Vatra Dornei – o plimbare cu trăsura sau cu caii de agrement de la Runc, un traseu parcurs cu telescaunul sau o zi de sporturi extreme: river-rafting, montain-bike sau zborul cu parapanta. Vor fi prezenţi la întâlnirea cu publicul şi mici întreprinzători, pentru care turismul nu mai este un secret, dar şi autorităţi locale.

Nu vor lipsi reţetele pentru bucatele tradiţionale bucovinene, balmoş şi plăcintă cu urdă dulce, pregătite de cei mai buni bucătari şi nici folclorul autentic asigurat de soliştii şi dansatorii Ansamblului „Dorna Dorului”, coordonat de Dumitru Candrea. De peste Prut, tânăra Doina Istrati, premiată recent cu Trofeul Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ti Amo”, vine cu câteva piese de inspiraţie folclorică şi, mai ales, cu prospeţimea celor 13 ani ai săi.
Realizatorii au pregătit şi un concurs pentru telespectatorii fideli care pot câştiga, prin tragere la sorţi, un sejur de două persoane la o pensiune din staţiunea Vatra Dornei.

Programul „Caravana TVR 3” îşi propune să dezvăluie pentru telespectatori cele mai atractive şi mai pitoreşti zone turistice din ţara noastră.

Realizat alternativ de studiourile TVR din Cluj, Iaşi, Craiova şi Timişoara, în fiecare duminică din perioada 21 iunie – 6 septembrie, programul transmis de TVR 3 îşi propune să aducă în prim-plan frumuseţea neexploatată, istoricul, tradiţiile, obiceiurile, evenimentele şi personalităţile diferitelor regiuni turistice din România.
Aşadar, telespectatorii care nu au decis încă unde îşi vor petrece concediul se pot  inspira urmărind „Caravana TVR 3”.

Bucuresti, 25.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *