free download 78 travel guides written by experts

Caravana SEI – AeL

  Până acum, caravana SEI a poposit în Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Harghita, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vrancea

Caravana SEI – AeL  face parte din proiectul de promovare a Programului guvernamental SEI  în cele 1510  liceele, 3228 de şcoli şi 42 de Case ale Corpului Didactic,  beneficiare ale laboratoarelor informatizate, ale platformei eLearning AeL şi ale lecţiilor multimedia incluse acesteia.

Scopul Caravanei SEI – AeL este acela de a face cunoscut în rândul elevilor şi profesorilor noul concept de predare – învăţare, complementar sistemului tradiţional, care are la bază instruirea asistată de calculator.

Caravana SEI – AeL a debutat la începutul anului 2005 şi, pe parcursul a 5 luni de zile din semestrul al II-lea al anului şcolar 2004-2005, a avut 16 opriri pe un traseu itinerant în  12 judeţe din ţară: Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Iaşi, Galaţi, Harghita, Neamţ, Maramureş, Prahova, Vâlcea. Numărul estimativ al elevilor prezenţi la evenimente Caravanei SEI – AeL 2005 este 1850, iar cel al profesorilor 480.

În 2006, sunt planificate participări la alte 14 asemenea evenimente.

De la începutul anului 2006, caravana SEI a poposit deja la Focşani, Suceva, Râmnicu Valcea şi Galaţi.

Reprezentanţii SIVECO România au jurizat şi au premiat cele mai bune lucrări din cadrul celei de-a III-a ediţii a Concursului Naţional "Istorie şi Societate în dimensiune Virtuală" organizat de MEdC şi gazduit de Colegiul Naţional Al I. Cuza, Focşani.

S-au oferit premii primilor clasaţi la secţiunile soft utilitar şi jocuri, pagini web, soft educaţional, şi la sesiunea de lucrări şi referate cu tema Lumea Algoritmilor, în cadrul concursului de creativitate  LINFO@SV  organizat de Liceul de informatică "Spiru Haret", Suceava.

Apoi Caravana s-a oprit la Râmnicu Valcea, unde a avut loc concursul interjudeţean de programare "InfoOltenia" organizat de Colegiul Naţional "Mircea cel batrân". Elevii premiaţi de SIVECO România la Râmnicu Valcea au fost invitaţi să participe la finala concursului .Campion, cu condiţia de participare la ONI.

Seminarul de creaţie a soft-ului educaţional organizat la Galaţi, unde au participat numerosi specialişti în crearea de soft educaţional şi profesori, a fost un prilej de face cunoscute  oportunităţile de training oferite în cadrul SEI, s-au ţinut prelegeri despre dimensiunea psihopedagogica a softului educational şi impactul AeL asupra elevilor şi profesorilor.

"Caravana SEI este un bun prilej pentru a consolida puntea de comunicare dintre companie, elevi, cadre didactice şi alţi partticipanţi la procesul de modernizare şi informatizare a sistemului educaţional. În acest fel avem ocazia de a evalua situaţia din teren, de a măsura  impactul utilizării eLearningul şi de a afla nevoile lor educaţionale" declară Emil Dragomirescu responsabil implementare AeL în cadrul proiectului SEI.

"Prin participarea la aceste acţiuni SIVECO România işi propune să ofere direcţii de studiu şi oportunităţi de dezvoltare personală atât pentru profesori cât şi pentru elevi. Este un demers menit să informeze şi să popularizaze eLearning-ul ca mijloc complemetar de educaţie, dar în acelaşi timp este un demers menit să promoveze şi să motiveze valoarea, să facă cunoscute oportunităţile învăţării în sistem de eLearning şi să contribuie la creşterea performanţei în procesul de educaţie" declară Radu Jugureanu, responsabil pentru conţinut educaţional în cadrul SIVECO România.
 
Despre SEI

Sistemul Educaþional Informatizat – SEI este un program complex iniþiat de Ministerul Educaþiei ºi Cercetãrii în 2001, al cãrui obiectiv de bazã este susþinerea procesului de predare-învãþare în învãþãmântul preuniversitar cu tehnologii de ultimã orã.
Programul sprijinã obiectivele reformei în învãþãmânt, este conform cu planul de acþiune eEurope 2005 demarat de Uniunea Europeanã ºi cu iniþiativa europeanã eLearning.
Programul este implementat de un parteneriat public-privat. Principalele companii implicate în implementarea SEI sunt SIVECO România, HP ºi IBM.
 
Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT.  Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.

În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.

SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante – Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor – si a oferit solutii performante unor companii private de referinta – PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.

SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.

Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si  internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies  Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si  WEF Transparency.


Bucuresti, 27.03.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *