metalshow

Caravana Guerilla Verde se incheie astazi la Sibiu

Dupa o saptamana de proiectii in toata tara

Caravana educationala de film ecologic Guerilla Verde se incheie astazi la Sibiu, dupa o saptamana de proiectii la Bucuresti (26 octombrie), Vaslui (27 octombrie), Iasi (28 octombrie), Piatra-Neamt (29 octombrie) si Bacau (30 octombrie).

Caravana Guerilla Verde ajunge astazi la Sibiu, ultimul oras de pe traseu. Caravana a inceput pe 26 octombrie in Bucuresti si a continuat cu Vaslui, Iasi, Piatra-Neamt si Bacau. Proiectul s-a bucurat de sustinerea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, a primariilor si a consiliilor locale din orasele de pe traseul caravanei si mai ales de implicarea unitatilor de invatamant care au gazduit proiectiile. De data aceasta organizatorii au ales sa mearga direct in mijlocul elevilor si al studentilor pentru a transmite mesajul cheie legat de importanta protectiei mediului inconjurator.

Ultima zi a saptamanii care a trecut a gasit caravana Guerilla Verde la Bacau. Filmele cu mesaj ecologic au putut fi vizionate la Colegiul Tehnic de Comunicatii “Nicolae Vasilescu Karpen”, partener al evenimentului.

“Colegiul nostru a desfasurat si desfasoara proiecte dedicate mediului, imbinand educatia formala si informala prin implicarea elevilor, familiilor lor si a comunitatii locale prin parteneriate cu Agentia de Protectie a Mediului Bacau, ONG-urilor locale (“Recicland hartia salvam padurea”, „Start reciclarii”). De altfel, colegiul, care detine titlul de scoala europeana, se va inscrie anul acesta in programul national Eco Scoala’, a declarat Virgil Vatra, pentru proiecte de mediu din partea Colegiului Karpen.

Elevii au vizionat “Wall-E” si “The 11th Hour” si au discutat pe teme de mediu cu organizatorii si cu reprezentantul Asociatiei Iubim Natura, ONG local din zona de mediu si partener Guerilla Verde. Florin Stoian i-a indemnat pe elevii bacauani sa participe la actiunile de ecologizare si de informare organizate in orasul lor.
 
Pe tot parcursul caravanei accesul tinerilor in salile de proiectie a fost liber, lucru asigurat de componenta educationala a proiectului.

Astazi caravana soseste la Sibiu, ultimul oras de pe harta verde. Conferinta de presa prin care este anuntat evenimentul are loc la sediul Primariei Municipiului Sibiu, partenera a proiectului. Elevii si studentii sibieni sunt invitati la filmele cu mesaj ecologic la orele 14.00 si 17.00 in aula Avram Iancu a Facultatii de Litere si Arte din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu. Tinerii vor putea alege dintre “Wall-E”, “Ice Age 2”, The 11th Hour” si “Home”.

Informatiile privind programul proiectiilor si trailerul filmelor au fost permanent actualizate pe parcursul caravanei si pot fi accesate la adresa de web a proiectului
www.guerillaverde.ro.

Proiectul readuce in atentia tinerilor concursul foto-video, EcoPaparazzi, in cadrul caruia acestia sunt indemnati sa fotografieze sau filmeze bune si rele practici referitoare la mediul inconjurator, surprinse in comunitatile locale. Pe langa premiile ce constau in aparate de fotografiat, lucrarea castigatoare va fi publicata in numarul din decembrie al revistei “Terra Magazin”. Premiul II va consta intr-un abonament de 6 luni la revista “Terra Magazin”. Regulamentul concursului Ecopaparazzi poate fi accesat la adresa de web a proiectului www.guerillaverde.ro.

Caravana Guerilla Verde este sustinuta de partenerii: ANPM, Asociatia Environ, primariile si consiliile locale de pe traseul caravanei, FJSC, Asociatia ECO TIC, Silver Mall Vaslui, Colegiul National si catedra de biologie “Emil Racovita” Iasi, Colegiul National “Petru Rares Piatra-Neamt, Colegiul Tehnic de Comunicatii “Nicolae Vasilescu-Karpen” Bacau, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.
Partenerii media ai evenimentului sunt: Cotidianul, Tonight.eu, PR Romania, EcoMagazin.ro, EcoSapiens.ro, Trilulilu.ro, Revista Zile si Nopti, PoliticAll, Revista Terra Magazin, Radio France International, HotNews, ProFM Campus, Revista InfoMediu, RoPortal.ro, InfoNews.ro si Bacaul.ro.

ONG-urile partenere Asociatia EcoAssist, Viitor Plus, Harta Verde Bucuresti, WWF Danube – Carpathian Programme, Salvati Dunarea si Delta, RAC-Ro, Copacul de Hartie, StopCO2.ro, precum si asociatiile locale Iubim Natura (Bacau), Ecovas (Vaslui) si Bethany (Iasi) vor sustine proiectul.

Prima editie a caravanei Guerilla Verde a avut un puternic impact asupra publicului (elevi si studenti).

S-a inregistrat un numar total de aproximativ 3 000 de participanti. Caravana a inceput in Bucuresti pe data de 5 mai, continuand cu orasele Focsani (6 mai), Brasov (7 mai), Sighisoara (8-9 mai), Cluj (10-11 mai) si Timisoara (12-13 mai).

Ambele editii ale caravanei Guerilla Verde fac parte din un proiect mai amplu, numit generic BETI (Better Education Through Innovation), care isi propune sa contribuie la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie. Temele ce urmeaza a fi abordate pe parcursul acestui proiect pilot, prin intermediul filmelor, sunt: protectia mediului, sanatate si minoritati.

Bucuresti, 02.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *