metalshow

Caravana GAUDEAMUS 2011 incepe la Craiova

De zece ani, in luna lui Martisor, Radio Romania, va anunta din Banie manifestarea de debut a Caravanei GAUDEAMUS 2011.

Cea de-a zecea editie a Targului de Carte GAUDEAMUS Craiova se va desfasura in perioada 8 – 12 martie a.c. si va fi gazduita de foaierul Teatrului National „Marin Sorescu”.

Deschiderea oficiala a editiei va fi transmisa in direct pe frecventele Radio Oltenia Craiova si va avea loc marti, 8 martie, ora 12.30.

Presedintele de onoare al editiei este si in acest an, indragitul om de teatru Emil Boroghina.

Manifestarea din acest an va reuni in 39 de standuri, 74 de participanti, acoperind o suprafata de 384 mp, care vor oferi iubitorilor de carte ultimele aparitii editoriale, precum si reduceri de preturi. Suprafata din acest an este cu circa 10 % mai mare fata de editia din 2010, in ciuda contextului socio-economic care a afectat si piata de carte, ceea ce demonstreaza inca o data increderea pe care editorii o au in Radio Romania si in Targul GAUDEAMUS.

Pe langa oferta de carte, targul isi asteapta vizitatorii cu un bogat program de evenimente – dezbateri si discutii literare, concursuri, spectacole de dans.

In cadrul Targului Gaudeamus Craiova va avea loc si finala zonala a Concursului National de Lectura „Mircea Nedelciu” precum si concursul „Miss Lectura”. Mai mult, vizitatorii vor putea participa la tombola GAUDEAMUS si vor putea dona carti pentru bibliotecile rurale din Oltenia in cadrul proiectului „Cartile se intorc acasa”.

Premiile Targului GAUDEAMUS Craiova vor fi decernate sambata, 12 martie ora 12.00, astfel:

· Trofeele GAUDEAMUS si Cea mai ravnita carte a targului, (acordate de organizatori expozantilor prezenti la targ prin Votului Publicului).
· Trofeul Presei pe sectiunile publicatii, radio, TV decernat jurnalistilor.
· Premiul Educatia, acordat de Radio Romania uneia dintre institutiile de invatamant prezente la targ.
· Premiul Miss Lectura, acordat de organizatori celei mai frumoase vizitatoare iubitoare de carte.

Partenerii celei de a X-a editii a Targului Gaudeamus Craiova sunt: RCS&RDS, Sapte Seri, Fundatia „Noi Citim”, „Cuvantul Libertatii”, „Editie Speciala”, Rotary Club Craiova, Casa de moda Ilinca.

Program de vizitare:

Miercuri – vineri: 10.00 – 18.00
Sambata: 10.00 – 14.00

Intrarea este libera pentru toate categoriile de vizitatori.

Bucuresti, 07.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *