free download 78 travel guides written by experts

Caravana de film eco Guerilla Verde a ajuns la Braila

Peste 1600 de tineri au participat pana acum la proiectiile de film si la dezbaterile organizate in prezenta partenerilor ONG si a reprezentantilor companiilor partenere. Filme ca HOME, An Inconvenient Truth si Copiii Uraniului, au fost proiectate pana acum in cea de a treia editie a caravanei. Dupa Bucuresti, Pitesti, Ploiesti si Galati, caravana Guerilla Verde a ajuns astazi la Braila.  Tinerii sunt asteptati in Aula Tracon a Universitatii Constantin Brancoveanu din Braila, incepand cu orele 13.00 si 15.00. Intrarea este libera.

La Ploiesti audienta a fost formata din elevi si studenti. Distanta nu i-a impiedicat pe elevii de la o scoala din Campina sa vina special pentru aceasta proiectie organizata de Guerilla Verde in Casa Sindicatelor si in Aula Unilever a Universitatii Petrol si Gaze Ploiesti. Dupa film, au avut loc dezbateri care au durat mai mult de o ora. Au fost prezentate pareri pro si contra activismului ecologic. 

“Cat timp traiesc intr-o tara cu economie subreda care nu imi ofera siguranta financiara, protectia mediului nu este un subiect de interes pentru mine” a declarat unul dintre studentii prezenti in sala.

Atat la conferinta de presa cat si la proiectii au participat reprezentanti ai  RASP Ploiesti, Inspectoratul Scolar,  Asociatia Ecoterra,  un grup de elevi care promoveaza proiectul “Eco – fotografia Anului” si Consiliul Tinerilor si Copiilor, care a anuntat cu aceasta ocazie ca in curand vor fi instalate cate 20 de locuri parcare pentru biciclete in scolile din Ploiesti.

Conferinta de presa din Galati s-a transformat intr-o discutie libera intre primarul Municipilui Galati si  tinerii din Liga Studentilor. Primarul i-a invitat pe studenti la actiunile de ecologizare initiate de Primarie, care vor fi demarate curand in Galati. Peste 220 de copii, inclusiv elevii unei scoli speciale, au fost prezenti la Casa de Cultura a Studentilor, unde au fost proiectate filmele "Over the Hedge" si "Copiii Uraniului". Liga Studentilor i-a invitat pe cei prezenti in sala sa participe la un proiect propriu – o actiune de ecologizare a padurilor din imprejurimile Galatiului la o saptamana dupa Paste.

Reprezentantii companiilor partenere, Danone – Cristian Zecheru, Environment Manager si UPC – Liliana Martes, Manager Regional Comunicare Retail, au fost de asemenea prezenti la dezbateri, ocazie cu care au premiat cele mai interesante interventii. Mai mult, copiii au fost interesati de proiectele pe care le initiaza Danone in aceasta sfera.
 
Tinerii au fost invitati sa se inscrie in concursul foto-video Ecopaparazzi. Acest concurs de "politie verde a bunului simt" se adreseaza tinerilor si nu numai. Toti cei interesati sunt incurajati sa surprinda imagini de pe strada, din scoala, liceu, campus sau imagini din calatoriile lor care sa reflecte modul in care comunitatile locale respecta, sau nu, mediul inconjurator.  Materialele pot fi inscrise in concurs in perioada 23 martie – 23 aprilie pe adresa de mail contact@guerillaverde.ro, impreuna cu datele complete (nume, varsta, adresa, telefon, e-mail). Regulamentul concursului este disponibil la adresa www.guerillaverde.ro

Cele mai curajoase, originale si expresive materiale vor fi premiate dupa cum urmeaza:

Marele Premiu – tastatura &mouse wireless, aparat foto digital, certificat ECDL

2 x Premiul I: web cam, aparat foto digital, certificat ECDL
2 x Premiul II: USB speaker (conectare la laptop pentru light & sound), certificat ECDL
1 x Premiul III: aparat foto digital, certificat ECDL

Mentiune: web cam, USB speaker (conectare la laptop pentru light & sound), certificat ECDL

Orasele in care caravana de film eco isi va stabili tabara pentru cate o zi de proiectii de film si dezbateri sunt: Bucuresti (23 martie, 30 martie), Pitesti (24 martie), Ploiesti (25 martie), Galati (26 martie), Braila (29 martie) si Constanta (30 martie).  La proiectii sunt asteptati aproximativ 3.000 de elevi si studenti.

Pentru ca este un proiect care se adreseaza in special tinerilor, proiectiile vor avea loc in sali ale caselor de cultura, dar si in sali ale universitatilor si liceelor aflate pe traseul caravanei. In cadrul proiectiilor tinerii vor avea ocazia sa participe la dezbateri in prezenta partenerilor ONG si reprezentantilor companiilor partenere implicate activ in zona de protectie a mediului. Guerilla Verde imbina, asadar, educatia ecologica,filmul, dialogul liber si jucatorii activi din sectorul de mediu intr-un context neconventional si relaxat.
Caravana Guerilla Verde foloseste filmul ca metoda alternativa de a transmite informatii cu scopul de a motiva  tinerii sa protejeze mediul si sa se implice activ in actiuni de ecologizare.

Caravana Guerilla Verde este un proiect sustinut de Ministerul Mediului, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, UPC Romania, Danone Romania, Asociatia Environ, Tetra Pak, ECDL Romania, Asociatia ECO TIC, primariile din orasele aflate pe traseu (Pitesti, Ploiesti, Galati, Braila, Constanta), AIESEC Romania, Universitatea Constantin Brancoveanu (Pitesti si Braila), Consiliul Tinerilor si Copiilor din Ploiesti, Fac. de Jurnalism si Stiintele Comunicarii – Univ.Bucuresti, Liga Studentilor Galati, Asociatia Advice Students, ECOROM, Libra Film Production, Univ. Petrol si Gaze Ploiesti, Colegiul National Sfantul Sava Bucuresti, Casa de Cultura a Studentilor Galati si Regia Autonoma de Servicii Publice Ploiesti

Partenerii ONG care s-au alaturat sunt: Generatia Verde, Terra Milleniul III, Viitor Plus, Reper 21, RAC-Ro, Mare Nostrum, Copacul de Hartie, Vremuri Pitesti, Harta Verde, Ecoterra Ploiesti, WWF, Salvati Dunarea si Delta, Green Braila.

Partenerii media ai proiectului sunt: 9am.ro, roportal.ro, bucuresteni.ro, Hotnews.ro, CSR Romania, PR Romania, revista Ecologic, revista Terra Magazin, revista InfoMediu, Green-Report, infonews, Zile si Nopti, Romania Libera, Radio Romania Cultural, PoliticAll, studentie.ro, Port.ro, PR Romania, RFI, Radio Constanta, stiridebine.ro, Timpul Liber, casamea.ro, tonight.eu.

Bucuresti, 29.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *