free download 78 travel guides written by experts

Caravana BGS a dus lumina pascala in 5 sate izolate

din România

§    Peste 60 de voluntari BGS au împărţit 30 de tone de provizii românilor nevoiaşi
§    Aproximativ 2500 de familii defavorizate vor întâmpina sărbătorile cu masa încărcată

Asociaţia “BGS – Divizia Dezastre şi Calamităţi” a organizat ieri, 23 aprilie, o caravană caritabilă în câteva sate izolate din judeţul Buzău. Aproximativ 2500 de familii nevoiaşe s-au bucurat de alimente, produse de igienă personală şi haine, oferite de echipajele BGS care s-au deplasat în zonă. Pentru ca sărbătorile de Paşte să fie îmbelşugate şi pentru cei mai puţin norocoşi dintre noi, BGS a trimis un convoi format din 45 de maşini de teren în satele Plescioara, Poeniţele, Cătiaşul, Valea Cătiaşului şi Curmătura, cateva dintre cele mai greu accesibile localităţi din România. Aici Salvatorii BGS au împărţit localnicilor aproximativ 30 de tone de alimente şi produse necesare în gospodărie.

“Este al doilea an în care derulăm această acţiune şi ne dorim ca ea să devină o tradiţie. Măcar în momente speciale, de sărbătoare, cum este acesta, cred că ar trebui să ne întoarcem privirea şi către cei mai puţin norocoşi dintre noi.” a afirmat Bogdan Oprea, preşedintele BGS.

Satele buzoiene în care cei 60 de voluntari BGS au împărţit ajutoare se află în zone subcarpatice cu o infrastructură precară şi drumuri aproape impracticabile:
„Mulţi dintre localnicii acestor cătune pot număra pe degetele de la o mână maşinile pe care le-au văzut trecându-le prin faţa casei într-o viaţă… Căruţele sunt singurele care se aventurează să escaladeze drumurile accidentate şi uliţele pline de noroi”, a adăugat Oprea.

Salvatorii BGS au lăsat în urmă chipuri mai luminoase, mese mai îmbelşugate şi o mare oază de speranţă; poate civilizaţia nu este atât de departe de creierii munţilor.

Bucuresti, 25.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *