free download 78 travel guides written by experts

Caravana Alcohelp incepe pe 12 iunie in Centrul Vechi din Bucuresti

Caravana promovează consumul responsabil în 30 de comunităţi din România

Cea de-a cincea ediție a Caravanei Alcohelp începe joia aceasta, pe 12 iunie, în Centrul Vechi din București și va continua în 30 de comunități urbane și rurale din România. Caravana va fi amplasată la intersecția dintre strada Smârdan și strada Lipscani, aproape de Banca Națională a României, în intervalul orar 3.00 – 8.00 PM.

Caravana Alcohelp este un proiect dezvoltat de organizația neguvernamentală ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor) cu sprijinul financiar al HEINEKEN România. Caravana își continuă misiunea de a ajunge în mijlocul comunității și de a promova un consum responsabil de alcool, oferind sprijin celor care au nevoie.

"Caravana Alcohelp este un program de sănătate publică dezvoltat de specialiștii în adicții ALIAT pentru al cincilea an consecutiv. În cadrul acestui program oferim posibilitatea persoanelor care doresc să-și evalueze consumul de alcool să completeze chestionarul AUDIT, care ulterior va fi interpretat împreună cu specialiștii ALIAT. Aceștia îi informează cu privire la consecințele negative ale consumului abuziv de alcool și le prezintă soluțiile cele mai potrivite pentru acest comportament. Prin această abordare îi ajutăm să-și evalueze mai bine consumul de alcool și îi facem să conștientizeze atât beneficiile unui consum responsabil, cât și consecințele consumului abuziv”, a declarat Dr. Eugen Hriscu, Director Știinţific ALIAT, medic specialist psihiatru, formator în domeniul dependenţei de substanţe.

Programul, aflat la a cincea ediție, a crescut de la an la an, până acum ajungând în 85 de comunități urbane și rurale. Prin intermediul acestui proiect, peste 4.000 de persoane și-au evaluat consumul de alcool. O parte dintre cei care și-au identificat un consum abuziv și au ales să intre în programele de sprijin ale organizației ALIAT au avut rezultate concrete, reușind să își gestioneze cu succes consumul abuziv de alcool.

„Promovarea unui consum responsabil de alcool este una dintre priorităţile companiei noastre și facem acest lucru de fiecare dată, prin toate mijloacele şi canalele de comunicare disponibile. Ne dorim să oferim oamenilor informaţii pentru a-i ajuta să facă alegeri conştiente cu privire la consumul de alcool. Suntem mândri că partenerii noştri de la ALIAT ne-au ajutat să promovăm mesajul referitor la un consum moderat şi să oferim informaţii despre servicii specializate de sănătate în cele peste 85 de comunităţi, în care a ajuns Caravana Alcohelp până în acest moment", a declarat Onno Rombouts , Managing Director, HEINEKEN România.

Ce se întâmplă în timpul Caravanei Alcohelp?

Caravana va fi prezentă câte o zi în fiecare comunitate. În timpul evenimentului oamenii vor putea să-şi evalueze consumul problematic de alcool cu ajutorul testului AUDIT, recomandat de Organizația Mondială a Sănătății, să primească informaţii despre consumul responsabil şi despre efectele consumului abuziv. De asemenea, vizitatorii de la Caravana vor avea parte de sesiuni individuale de consiliere.

Toate intervenţiile din cadrul Caravenei sunt gratuite şi confidenţiale. Cei care au nevoie de un ajutor mai mare au mai multe servicii la dispoziţie: platforma online Alcohelp (www.alcohelp.ro), centrele de tratament ALIAT şi centrele AlcoInfo situate în cadrul spitalelor generale.

Mai multe informații despre Caravană și despre cum se poate primi ajutor specializat pentru tratarea consumului abuziv de alcool pot fi găsite atât pe site-ul www.alcohelp.ro, cât și pe pagina de Facebook Alcohelp ALIAT.

Bucuresti, 10.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *