Shadow

Căpitanul Apostolescu și spionii

Horia Tecuceanu
Carte oferită de Libris.ro

Căpitanul Apostolescu și colegul lui, locotenentul Dan Simionescu, fac din nou echipă. Ei sunt chemați să investigheze moartea unei femei – Elena Chiran. Aceasta fusese lovită de mai multe ori, fiind găsită de unul dintre fiii ei, un aviator.

Soțul și celălalt fiu nu erau acasă. Primele cercetări arată că ar fi fost într-o călătorie la niște rude, doar că aceste rude spun că nu au ajuns acolo.

Căpitanul Apostolescu și spionii recenzie

Așadar unde sunt soțul și celălalt fiu? Iată un alt mister pe care căpitanul Apostolescu și echipa lui trebuie să îl elucideze. Ancheta avansează anevoios, iar pe fir apar și niște spioni din mai multe țări. Totuși, cine a omorât-o pe Elena Chiran?

Căpitanul Apostolescu și spionii este un roman polițist cu ritm alert, cu personaje interesante, variate, un roman în care este redată foarte bine atmosfera perioadei în care are loc acțiunea. De asemenea, romanul include și câteva scurte descrieri ale unor zone ale Bucureștiului care astăzi arată extrem de diferit, devenind, astfel, prilej de a descoperi orașul de acum câteva zeci de ani.

Horia Tecuceanu este unul dintre cei mai importanți autori de romane polițiste din România, personajul său, căpitanul Apostolescu cucerindu-și cititorii prin umorul fin, charisma și inteligența sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *