tech week
Shadow

Căpitanul Apostolescu și dubla enigmă

Horia Tecuceanu
Editura Publisol

În Gara de Nord se descoperă un colet în care se află un corp omenesc tranșat în bucăți. De fapt, este vorba despre o parte dintr-un corp omenesc. Un alt colet este găsit ulterior, dar nici acesta și nici al treilea nu ajută la identificarea rapidă a victimei.

Iar dacă nu ai idee cine este victima și nu ai nicio informație despre criminal, cum poți rezolva cazul?

Iată așadar o situație care pare de nerezolvat. Căpitanul Apostolescu împreună cu al său colaborator, Simionescu, trebuie să facă lumină în acest caz.

Ancheta înaintează anevoios, însă Apostolescu nu se dă bătut.

Căpitanul Apostolescu și dubla enigmă recenzie

Perseverența, flerul și mintea căpitanului îl vor ajuta să rezolve și acest caz încâlcit. Și nu este vorba despre un singur caz, pentru că așa cum sugerează și titlul, sunt două enigme de rezolvat: prima este cea a cadavrului ciopârțit, iar cea de-a doua a unei dispariții.

Dacă ați mai citit romane scrise de Horia Tecuceanu, atunci știți și că ele includ și umor de situație sau de limbaj, iar cartea de față nu este o excepție:

“- Cum e, băieți? spuse nou-venitul în loc de bună ziua, apoi se instală pe un scaun liber, cu grația unui sac de cartofi căzut de la ultimul etaj al hotelului Intercontinental.” (p. 58)

Căpitanul Apostolescu și dubla enigmă este un roman captivant scris de Horia Tecuceanu și face parte din seria care îl are în centru pe detectivul bucureștean din timpul comunismului. Autorul a fost recent readus în atenția publicului cititor de editura Publisol. Din serie am mai prezentat pe site Căpitanul Apostolescu și revelionul.

Apostolescu este un anchetator atent creat de Horia Tecuceanu: perspicace, vesel, amabil, dedicat serviciului. De altfel, toate personajele din romanele autorului sunt bine gândite, veridice. Acțiunea are un ritm alert, fiecare descoperire devenind o piesă de puzzle care duce la răspunsul final. Romanele se citesc ușor, abundând în dialog, și se constituie într-o lectură plăcută pentru toți iubitorii genului policier.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.