free download 78 travel guides written by experts

Capitala Verde si-a prelungit termenul de inscriere

Competiţia celor mai verzi oraşe din România, campania Capitala Verde a României, anunţă prelungirea termenului limită pentru înscrierea oraşelor în concurs. Astfel, dacă iniţial proiectele pentru cele mai verzi capitale româneşti puteau fi înscrise până pe 01 decembrie, datorită solicitărilor survenite din partea autorităţilor locale cât şi complexităţii dosarelor de participare, termenul limită a fost extins de organizatori până pe data de 20 decembrie.

Astfel, până la această dată, oraşele din România care au implementat programe ample de educaţie ecologică şi protecţie a mediului sunt aşteptate să-şi depună dosarele de înscriere într-una din cele trei categorii ale competiţiei: categoria I (adresată oraşelor cu peste 50.000 locuitori), categoria II (50.001 si 199.999 locuitori) şi categoria III (oraşe cu peste 200.000 locuitori).

„Capitala Verde a României este un bun prilej pentru primării să arate ce eforturi au făcut pentru a îmbunătăți calitatea mediului înconjurător și implicit calitatea vieții din orașele pe care le gestionează. Susţinem această competiţie deoarece credem cu tărie că atitudinile eco sănătoase încep cu exemple din partea autorităţilor locale şi avem multe astfel de proiecte implementate de primării. Vreau să adresez invitația de înscriere în această competiție tuturor orașelor, pentru a demonstra în primul rând respectul față de oraș și locuitorii acestuia” a declarat Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.

Până în prezent, în competiţia oraşelor verzi din România s-au înscris următoarele oraşe Timişoara, Tulcea, Bucuresti – Sector 2, Brăila, Oradea, Alexandria, Sinaia, Cluj-Napoca si Botosani. Initiata în 2010 de catre Tuborg România, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor, competiţia Capitala Verde a României a fost câştigată anul trecut de oraşul Braşov.

„Competiţia Capitala Verde a României, susţinută de Tuborg România, este una dintre cele mai importante iniţiative ce premiază eforturile autentice ale comunităţilor în susţinerea programelor eco pe plan local. Hotărârea de a prelungi termenul de înscriere pentru competiţie reprezintă, pe de o parte, o conştientizare a importanţei acestei competiţii precum şi, pe de altă parte, o urmare firească a necesităţii autorităţilor locale de a completa cu atenţie criteriile riguroase din dosarele de înscriere” a declarat Alina Bratu, Corporate Affairs Manager URBB şi coordonator Umbrela Verde.

Bucuresti, 10.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *