free download 78 travel guides written by experts

Capacitatea eoliana Enel Green Power a crescut cu 102 MW, in urma unei licitatii din Mexic

· Enel Green Power a câștigat licitația pentru achiziționarea unui proiect eolian de mare eficiență din statul mexican Oaxaca, zonă cu un potențial eolian ridicat
· Finalizarea parcului mai necesită investiții de aproximativ 130 milioane de dolari
· Capacitatea instalată totală deținută de EGP în Mexic este momentan de 127 MW.

Enel Green Power a câștigat licitația publică Sureste I – Faza II, organizată de Agenția pentru Energie a Guvernului Mexican, pentru construcția unui parc eolian de 102 MW.

Parcul se va situa pe istmul Tehuantepec, în statul Oaxaca, zonă cu importante resurse eoliene.  Odată finalizat, parcul va genera peste 350 GWh pe an, suficient pentru a satisface nevoile de energie din ce în ce mai mari ale țării, ce se estimează că vor crește cu 4,5% pe an.

Proiectul eolian al Enel Green Power are un grad de încărcare de peste 40%. Astfel, generatoarele eoliene pot funcționa până la echivalentul a 3.500 ore pe an, cu mult peste media europeană.

Finalizarea proiectului mai necesită investiții de aproximativ 130 milioane de dolari.

Licitația oferă Enel Green Power dreptul de a încheia un acord pentru cumpărare de energie de 20 de ani, alături de Agenția pentru Energie a Guvernului Mexican.

„Suntem extrem de mulțumiți de această realizare, care confirmă poziția competitivă deținută de Enel Green Power în Mexic, o piață foarte importantă, cu potențial de dezvoltare”, a declarat Francesco Starace, Director General Executiv al companiei italiene de energie regenerabilă. „Succesul în această licitație reprezintă un pas important în strategia de dezvoltare Enel Green Power pentru America Latină”.

Compania deține deja în Mexic micro-hirocentrale cu o capacitate de 53 MW, și a inaugurat recent parcul eolian Bii Nee Stipa II, cu o capacitate instalată de 74 MW. Astfel capacitatea totală deținută în Mexic ajunge la 127 MW, cu un potențial de dezvoltare eoliană de 200 MW, inclusiv proiectul actual.

Roma – Mexico City / Bucuresti, 22.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *