free download 78 travel guides written by experts

Cantareata Claudia Pavel/Cream, protagonista in thrillerul „Terapie pentru crima”,

din 3 octombrie la cinema

Cântăreața Claudia Pavel/Cream s-a întors în România – după o perioadă de aproape un an petrecută în SUA – pentru a prezenta publicului primul ei film, thrillerul independent „Terapie pentru crimă”. Claudia Pavel este protagonista acestei producţii, ce va avea premiera pe 3 octombrie 2014, în cinematografele din toată țara.

Cream interpretează rolul unui killer, aşadar o vom vedea în film boxând, trăgând cu arbaleta şi cu pistolul, mânuind cuţitul, în scene de acţiune solicitante, în care nu a apelat la dubluri, dar şi cântând… în cadă. Claudia a studiat actoria în Los Angeles, la Şcoala Dianei Castle, „The Imagined Life” , după ce în România a urmat cursurile Facultăţii de Arte, clasa Virgil Ogăşanu (2003-2007), Universitatea Hyperion. Claudia a fost recomandată pentru acest rol de către directorul de casting Florin Kevorkian, care a lucrat – de –a lungul timpului – cu celebrităţi precum Francis Ford Coppola.

Filmul românesc independent „Terapie pentru crimă”, în regia lui Kiki Vasilescu, este un thriller cu elemente parodice. Claudia Pavel este în film o antieroină, pe nume Matilde. Ce face particular filmul este că personajul e pur românesc prin dialog și situații. Claudia este o Nikita autohtonă. Vrea să devină mercenar, ca să scape de datorii, dar nu-i prea iese… Matilde vrea să fie un criminal aşa cum a văzut în filme, dar încercările ei duc la situații de multe ori comice. Producţia parodiază pe alocuri genul filmelor de acţiune cu o „femme fatale” protagonistă, ce a luat amploare la Hollywood.

Scenariul filmului „Terapie pentru crimă” a fost nuvelizat și va apărea la editura Tritonic ca roman, cu titlu omonim, simultan cu filmul.

O versiune „work in progress” a fost proiectată în cadrul Festivalului Internaţional de Psihanaliză și Film (Bucureşti, noiembrie 2013), și a fost apreciată de Irina Margareta Nistor.

Filmările s-au desfăşurat exclusiv în Bucureşti, în regim independent. Nu s-a turnat în studio, preferându-se autenticitatea şi farmecul decorurilor naturale, bucureştenii urmând să recunoască în film Centrul Vechi, Piaţa Universităţii, cheiul Dâmboviţei, parcul Tineretului. Filmările au început în luna iulie 2011, şi s-au desfăşurat pe parcursul a 40 de zile, bugetul producţiei fiind de 100.000 de dolari.

Filmul va beneficia de lansarea la mijlocul lunii septembrie a unui nou single interpretat de Cream, al carui videoclip este realizat cu imagini din „Terapie pentru crimă”. Puteţi urmări acest videoclip aici: https://www.youtube.com/watch?v=ec78Ib7zasY.

Producţia se va distribui în aproximativ 30 de săli de cinema din toată ţara (Bucureşti, Constanţa, Oradea, Ploieşti, Craiova, Iaşi, Botoşani, Piatra Neamţ, Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Vaslui etc.). Filmul va intra în cinematografe pe 3 octombrie, iar în perioada 29 septembrie – 2 octombrie va fi prezentat în avanpremieră, la Cinema Studio din Bucureşti.

Trailerul filmului, aici – https://www.youtube.com/watch?v=sHYSvviXVH4.

Pagina de facebook a filmului – https://www.facebook.com/terapiepentrucrima.

Sinopsis oficial

Matilde vrea să devină o „femme fatale" la propriu, o femeie-asasin plătit, aşa cum a văzut în filmele de Hollywood. Asta ca să mai scape din datoriile pe care nu şi le poate plăti, dar şi de rutina muncii la birou şi de şeful opresiv… Aşa că se pregăteşte să devină mercenar, dar nu-i prea iese. Mai ales când în ecuaţie intră un psihoterapeut. Deloc surprinzător, eforturile ei de a deveni asasin plătit sfârşesc în situaţii ilare. Şi, totuşi, noua ei meserie are riscuri: când un alt asasin vrea să-şi elimine concurenţa, amatoarea Matilde se transformă din vânător, vânat.

Distribuţia filmului

Cream (Claudia Pavel) – interpretează rolul principal, Matilde, este cunoscută pentru cariera muzicală; a plecat în Los Angeles imediat după finalizarea filmărilor de la „Terapie pentru crimă”, pentru a înregistra cel de-al şaptelea album din cariera ei. Albumul, cu elemente pop, dance, electro, urban este gata de lansare în România şi SUA. „Este prima oară când muzica mea are influenţe urban atât de puternice", spune Claudia.

Cătălin Ciurdar – interpreteaza rolul adevăratului criminal profesionist – a jucat în multe producții MediaPro Pictures: „La bloc”, „Inimă de țigan”, „State de România”, „Regina”, „Moștenirea”.

Vlad Corbeanu – interpretează rolul lui Grigg, iubitul Matildei. A jucat în producții precum „În puii mei”, „Comedia de la 5”, „Teatru TV”; este actor la Teatrul Metropolis, Bucureşti.

Robert Radoveanu – interpretează rolul lui mr. Berti, clientul străin care comandă crima; a jucat în „Retro Puppet Master”, „Binecuvântată fii, închisoare”, „Ambasadori, căutam Patrie”; actor la Teatrul Excelsior, Bucureşti.

George Constantinescu – interpreteaza rolul psihologului. A mai jucat în „Faţa galbenă care râde”; fondator al mişcării teatrale Teatrul de artă, Bucureşti.

Kiki Vasilescu – Regizor şi scenarist, Director dezvoltare, scenarist şi producător Studiourile MediaPro Pictures, Buftea (Om bogat, om sărac etc.), autor al romanelor „Romanul românesc pervers” (Polirom, Romania, 2005), şi „Marele băiat de cartier” (Herg Benet, Romania, 2013).

Bucuresti, 15.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *