metalshow

Cannes Lions Romania prezinta in premiera: Un tech-anterprenor roman in juriul de Mobile

Szabi Szekely, Halcyon Mobile jurizeaza la Cannes Lions / Mobile 2016

Szabi Szekely, co-fondatorul Halcyon Mobile, una dintre cele mai premiate agentii de design si dezvoltare de aplicatii mobile, va reprezenta Romania in juriul de Mobile de la Cannes Lions, cel mai pretuit eveniment dedicat creativitatii la scara globala.

Nominalizarea lui Szekely reprezinta o dubla premiera: in cei 11 ani de cand exista reprezentanta locala a festivalului, e prima data cand un roman e selectat sa evalueaze intr-o categorie atat de futurista, cum e cea de la mobile. De asemenea, este prima ocazie in care juratul selectat este din Cluj, confirmand reputatia acestui centru universitar cosmopolit, de capitala internationala a creativitatii digitale.

Szabi Szekely a realizat prima aplicatie la 13 ani, cu mult inainte sa apara conceptul de app store. In anii lui teribilisti a trait si experienta de hacker, care, convertita, i-a servit ulterior in munca de creator de soft sau consultant de specialitate. Alaturi de Levente Szabo a fondat in urma cu 11 ani Halcyon Mobile, o companie care astazi deserveste intr-o proportie covarsitoare clienti internationali.


Printre acestia se numara SmartUp.io / Founders Forum, Red Bull Media House, Smith Hotels (Mr. & Mrs. Smith), Ryalto sau Edge Ski.

Despre Halcyon Mobile

Compania are si produse proprii (Dollarbird, MimeChat, Tweet7), indelung celebrate in presa de specialitate internationala, dar Szabi face adesea si demersuri de consultanta pentru start-up-uri tech si non tech. Rezultatul se materializeaza in experiente digitale memorabile prin intermediul aplicatiilor create.

Premii si Distinctii

Portofoliul de distinctii internationale include 3 premii FWA Mobile of the Day, castigate in 2015 pentru aplicatia MimeChat, in 2014 pentru Tweet7, si in 2013 pentru Dollarbird. 2013 a fost un an bun, pe lista de acolade aflandu-se nominalizari la The Appsters Awards 2013 (Most Innovative App category), prezenta onoranta in clasamentul Top Mobile Developers Worldwide, creat de Clutch, instanta care i-a inclus si pe lista celor 100 cei mai influenti creatori de aplicatii la scara europeana. Red Herring ii citeaza pe cei de la Halcyon Mobile in Top 100 Europe, doar un an mai tarziu.

Creativitatea in spiritul tehnologie si UX a celor de la Halcyon Mobile a fost aplaudata de publicatiile de specialitate internationale (Techcrunch, Mashable, TheNextWeb, Re/code, Lifehacker, iMore sau Android Central), dar si de presa de business, lifestyle sau design – vezi The Guardian, The Huffington Post, BranD Hong Kong sau Forbes USA.

Szabi Szekely (30) si Levi Szabo (32), cei doi fondatori ai Halcyon Mobile, au facut liceul de informatica in Sighisoara si facultatea de profil la UBB, in Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *