free download 78 travel guides written by experts

Cand va devenit agricultura romaneasca un sector profitabil?

Guvernul Privat fata in fata cu Ministrul Agriculturii

Reprezentantii Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale si membrii Guvernului Privat se intalnesc luni, 29 iunie, in cadrul unei mese rotunde cu tema Agricultura şi industria alimentara romaneasca pentru a discuta despre cresterea gradului de performanta a agriculturii si industriei alimentare romanesti. Evenimentul, organizat de cotidianul Business Standard, il va avea ca invitat pe ministrul de resort, domnul Ilie Sarbu, si va fi transmis in direct de postul de televiziune de business The Money Channel incepand cu ora 9.

Intalnirea de luni are ca obiectiv dezbaterea recomandarilor venite din partea mediului de afaceri pentru dezvoltarea agriculturii. Printre acestea se afla: crearea unui act normativ care să stipuleze clar termenele la care trebuie făcută plata subvenţiilor către agricultori şi stabilirea unor stimulente financiare pentru comasarea terenurilor agricole si stabilirea unor proceduri pentru facilitarea accesului la fondurile europene.

Dupa un an 2008 bun pentru agricultori, 2009 a inceput destul de prost, iar premisele nu sunt deloc favorabile, mai ales ca seceta prognozata pentru aceasta vara ar putea reduce la jumatate productia agricola, fata de anii obisnuiti. In aceste conditii, una dintre principalele teme ale dezbaterii are in vedere programul national de combatere a secetei si dezvoltarea sistemului de irigatii, cu stabilirea zonelor prioritare pentru facilitarea accesului la sursele de apa.

Alaturi de Ilie Sarbu, la dezbaterea Guvernul Privat de luni vor mai fi prezenti secretarii de stat Liviu Harbuz si Catalin Aurelian Rosculete, Daniel Constantin – Director General APIA, Veronica Toncea – Presedinte Fondul de Garantare a Creditului Rural, Viorel Matei – Presedintele Federaţia Naţională a Agricultorilor din Romania, Adrian Porumboiu – Presedinte Racova Com Agro, Radu Timiş – Preşedinte CrisTim, Viorel Marin – Presedinte Asociatia Naţionala a Industriilor de Morarit si Panificatie, Sorin Minea – Presedinte Angst, Monika Puiu – Director General NHR Agropartners, Dragos Frumosu – Presedinte Federatia Sindicatelor din Industria Alimentara, Constantin Boromiz – Director General Boromir, Aurel Popescu – Presedinte Rompan, Daniel Dumitrescu, Marketig Manager Aldis, dar si alti oameni de afaceri din industrie.

Evenimentul din 29 iunie va avea loc la JW Marriott, salon D, incepand cu ora 8.30, este moderat de Dan Suciu, realizator The Money Channel, si Adrian Mirsanu, redactor-sef Business Standard. Concluziile dezbaterii vor fi publicate in paginile cotidianului Business Standard si pe site-ul dedicat proiectului: www.guvernulprivat.ro.

Bucuresti, 26.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *