free download 78 travel guides written by experts

Campionatele Europene de 3×3

– În acest sfârșit de sãptãmânã, echipele naționale ale României vor concura în Piața Universitãții pentru titlurile de Campioni Europeni –

Timp de 3 zile, între 5 și 7 septembrie, Piața Universitãții va gãzdui primele Campionate Europene de 3×3, organizate de Federația Românã de Baschet și Sport Arena Streetball, sub egida FIBA Europe

În acest weekend, Bucureștiul va gãzdui unul dintre cele mai importante evenimente de baschet din Europa: Campionatele Europene de 3×3, organizate de Federația Românã de Baschet și Sport Arena Streetball, sub egida FIBA Europe. Echipele naționale ale României, cea femininã și cea masculinã, vor concura cu alte 15 echipe naționale, pentru a câștiga marile trofee europene, pe durata unei competiții de 3 zile, timp în care Bucureștiul va deveni capitala europeanã a baschetului.

În competiția femininã, Gabriela Mãrginean, Anca Șipoș, Alina Crãciun și Andra Haas vor juca în Grupa C cu Elveția, Ucraina și Irlanda. În competiția masculinã, Angel Santana, Bogdan Popescu, Cãtãlin Vlaicu și Ștefan Vasile vor juca, de asemenea, în Grupa C, împotriva Sloveniei, Italiei și Azerbaidjanului.

Fiecare echipã va juca cu celelalte 3 echipe din grupã, iar primele douã clasate din fiecare grupã se calificã în “Last 8”, urmând ca învingãtoarele din sferturile de finalã sã avanseze în penultimul act al competiției, programat sã se dispute duminicã dupã-amiazã. Finalele vor avea loc duminicã searã.

"Gãzduirea acestei ediții inaugurale a Campionatelor Europene de 3×3, într-un loc simbolic cum este Piața Universitãții, reprezintã o oportunitate de promovare importantã pentru sportul românesc, în general, și pentru fenomenul 3×3, care s-a dezvoltat în ultimii ani. Pe durata celor trei zile, invitãm bucureștenii și pe toți românii sã ia parte la aceastã competiție memorabilã, pentru a sprijini cele douã echipe naționale, în lupta lor pentru titlurile europene", a declarat Horia Pãun, președintele Federației Române de Baschet.

"Sunt sigur cã Bucureștiul va fi gazda perfectã pentru acest eveniment european, iar reunirea celor mai bune 32 de echipe europene ne garanteazã nu numai o competiție strânsã, cât și un adevãrat spectacol", a declarat Robert Rieblinger, Șef al Departamentului 3×3, FIBA Europe.

“Sport Arena Streetball a contribuit în ultimele zece sezoane la dezvoltarea baschetului 3×3 atât în România cât și la nivel global, fapt confirmat în repetate rânduri atât de FIBA Europe cât și de FIBA. Sperãm cã alegerea Bucureștiului pentru a gãzdui aceastã competiție a fost influențatã și de activitatea noastrã din ultima perioadã, iar rezultatele obținute în competițiile internaționale se datoreazã și turneelor pe care le organizãm anual și care au oferit o competiție puternicã pentru componenții celor douã naționale ale României. Faptul cã Angel Santana și Cãtãlin Vlaicu sunt singurii jucãtori din lume care s-au calificat în toate cele trei finale mondiale FIBA 3×3 World Tour organizate pânã acum spune multe despre evoluția baschetului 3×3 în România. Sport Arena Streetball le ureazã succes ambelor echipe naționale!”, a adãugat Radu Petre, directorul Sport Arena Streetball.

Pe lângã competiția oficialã, care va avea loc în fiecare zi între orele 16:00 – 22:00, Piața Universitãții va gãzdui, de asemenea, competiții populare pentru adulți și copii, sâmbãtã și duminicã, între orele 8:00 – 16:00, precum și momente de divertisment și un concurs de Slam Dunk spectaculos, reunind cei mai buni dunkeri europeni.

Intrarea este liberã, iar organizatorii estimeazã un public larg în cadrul evenimentului de 3 zile, având în vedere interesul tot mai mare pentru acest sport.

Acest eveniment este organizat cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București, Primãriei Municipiului București, PROEDUS, Universitãții Politehnica.

Parteneri: Atenție, Banca Transilvania, Blue Air, Borsec, Ciuc Radler, Farmec, Fratelli, Hotel Intercontinental, M-Pesa Vodafone, Restart, Ulker, Xerox, Zepter și Digi Sport.

Parteneri media: 24Fun, Adevãrul Holding, Euromedia, Kiss FM, Prima TV, ProSport, Zile și Nopți.

Bucuresti, 03.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *