free download 78 travel guides written by experts

Campanie fara precedent de sterilizare a cainilor fara stapan in Ucraina

Convoiul VIER PFOTEN, din care fac parte si veterinari romani, a ajuns la Kiev

Convoiul de 11 vehicule al VIER PFOTEN – 4 clinici mobile, o ambulanta pentru ursi si 6 masini de interventie – a ajuns astazi, la Kiev, in Ucraina. Ministrul ucrainean al Ecologiei si Resurselor Naturale, Mikola Zlocevski, a intampinat echipa VIER PFOTEN, compusa din medici veterinari, specialisti si voluntari din peste 20 de tari. El a dat asigurari privind intregul sau sprijin pentru proiectul de sterilizare si vaccinare la scara larga a cainilor fara stapan din Ucraina.

„Ne-am implicat total in salvarea cainilor comunitari apeland la singura metoda eficienta si umana: un program pe termen lung de sterilizare, in scopul controlarii populatiei de caini fara stapan”, a declarat Helmut Dungler, presedinte si fondator al Fundatiei VIER PFOTEN International, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Kiev. El a adaugat faptul ca „acest lucru nu va fi posibil decat daca guvernul ucrainean va aplica concret, la nivel national, interzicerea uciderii in masa a cainilor fara stapan”.

In urmatoarele luni, echipa mobilizata de VIER PFOTEN in Ucraina va steriliza mii de caini fara stapan, in cadrul unui program de o amploare fara precedent. Pentru aceasta campanie au fost mobilizate importante resurse ale tuturor organizatiilor nationale ale Fundartiei VIER PFOTEN, inclusiv cea din Romania. La sterilzari vor lua parte, prin rotatie, toti medicii veterinari ai VIER PFOTEN Romania, precum si voluntari din tara noastra care aplica pentru participarea la program.

Campania este rezultatul unor negocieri intense cu autoritatile ucrainene, concretizate prin semnarea unui acord intre guvernul de la Kiev si VIER PFOTEN, in luna februarie a acestui an.

Semnalarile recente privind continuarea uciderii in masa a cainilor din Ucraina, in perspectiva Campionatului european de fotbal UEFA 2012, dovedesc nevoia urgenta de a lansa un asemenea proiect. Programul VIER PFOTEN, implementat deja cu succes in mai multe tari, se bazeaza pe cele mai avansate tehnici de sterilizare a animalelor fara stapan. Vaccinarile, deparazitarile si diversele tratamente medicale se adauga actiunii de sterilizare, fiind realizate de specialisti intarnationali cu o larga experienta. Aceasta abordare este sprijinita total de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si de Parlamentul European, care o recunosc ca fiind singura solutie sustenabila.

„Provocarile logistice sunt enorme. Invitam pe toata lumea sa se alature echipei noastre si sa ne sprijine proiectul pentru a avea succes”, a declarat Dr Amir Khalil, coordonatorul proiectului VIER PFOTEN din Ucraina.

Alaturi de experti ai universitatilor din Ucraina, echipa VIER PFOTEN va derula in paralel si un program intens de pregatire pentru medicii veterinari locali. Programul este sustinut de fundatia franceza 30 Millions d`amis si coordonata cu sprijinul Asociatiei organizatiilor de protectie a animalelor din Ucraina (AZOU) si SOS Animals Kiev.

Campania va debuta cu sterilizarea cainilor fara stapan de pe strazile si din adaposturile din Kiev, precum si cu pregatirea logistica a activitatilor ce vor urma in alte orase ucrainene, precum Lvov si Zaporojie.

Kiev / Bucuresti, 30.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *