free download 78 travel guides written by experts

Campania “Romania prinde radacini” revine la Comanesti – Bacau

Etapa din această primăvară a campaniei de împădurire „România prinde rădăcini”, iniţiată de Realitatea TV, continuă sâmbătă, 4 aprilie, în acelaşi loc în care s-au plantat ultimii arbori în ediţia 2008 a campaniei. Caravana „verde” revine la Comăneşti, judeţul Bacău, pentru a continua procesul de refacere a pădurii de pe Valea Agăşului. Cu ajutorul voluntarilor, vor fi plantaţi 26.000 de puieţi de brad, molid şi paltin care vor extinde cu încă cinci hectare viitoarea pădure sădită anul trecut.

Pe 30 octombrie 2008, peste 2.000 de voluntari, printre care numeroşi oameni politici, sportivi sau artişti, au plantat puieţi de brad, paltin şi pin pe un teren de cinci hectare de lângă Comăneşti. Continuarea acţiunii în etapa a II-a a campaniei „România prinde rădăcini” este dovada că misiunea televiziunii de ştiri şi a partenerilor săi este continuă şi susţinută. Demersul va merge mai departe în zonele unde s-au făcut deja plantări, dar se va extinde şi în alte regiuni afectate de lipsa pădurii.

Plantarea de la Comăneşti duce mai departe seria de împăduriri care a cuprins în această primăvară o pădure calamitată din Ialomiţa, un lot din „deşertul Olteniei” şi o regiune cu alunecări de teren frecvente de lângă Iaşi. La Sudiţi, Dăbuleni şi Iaşi s-au plantat în total peste 115.000 de arbori, în zilele de 15, 22 şi 27 martie.

Printre voluntari s-au numărat preşedintele Senatului – Mircea Geoană, preşedintele Camerei Deputaţilor – Roberta Anastase, ministrul Mediului – Nicolae Nemirschi, ministrul Educaţiei – Ecaterina Andronescu, ministrul Apărării – Mihai Stănişoară, ministrul Agriculturii – Ilie Sârbu, preşedintele MaiMultVerde Dragoş Bucurenci, parlamentari, oameni de afaceri, sportivi, artişti, oameni de cultură, voluntari Petrom şi MaiMultVerde veniţi din toată ţara, dar şi oameni de rând din judeţele în care s-a plantat.

Numărul voluntarilor a crescut de la un judeţ la altul, culminând cu recordul de până acum – 6.500 de persoane la Iaşi. Comparativ cu cei 5.000 de voluntari care au participat la cele trei zile de plantare din 2008, în  judeţele Suceava, Neamţ şi Bacău, este o creştere fără precedent care demonstrează succesul acţiunii.
   
Campania „România prinde rădăcini” face parte din programul „Cod Verde”, prin care Grupul Realitatea-Caţavencu se implică responsabil şi susţinut în politicile de mediu.

Începută în toamna anului 2008, „România prinde rădăcini” se derulează în colaborare cu Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, Organizaţia Non- Guvernamentală MaiMultVerde şi cu susţinerea Petrom. Lucrările se desfăşoară în colaborare cu Consiliul Judeţean Bacău şi cu Consiliul Local Comăneşti.

Campania se întinde pe o durată de 5 ani, cu plantări succesive primăvara şi toamna, iar Realitatea TV va transmite în direct aceste mari acţiuni de voluntariat în sprijinul pădurii şi al unui viitor mai curat pentru generaţiile viitoare.

мNu-i nimic mai frumos pe lumea asta decât să laşi după tine o pădure, şi nu un arbore. Dacă fiecare dintre noi şi-ar lua în serios destinul, am avea o ţară bogată, frumoasă şi curată. Noi am  început  cu  pădurea,  pentru  că ‘România prinde rădăcini’ înseamnă mai mult decât a planta. Înseamnă sentimentul comunitar, apartenenţa la un loc, adică identitate. Şi fiecare dintre noi e dator să şi-o construiască”, declară Mihai Tatulici, iniţiatorul şi realizatorul campaniei „România prinde rădăcini”.

IAA România şi Gala „Oameni pentru oameni” au premiat campania „România prinde rădăcini” pentru cel mai bun program comunitar pe 2008.

 Bucuresti, 03.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *