free download 78 travel guides written by experts

Campania Nationala „Artistii pentru artisti”

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” a fost iniţiată în anul 2002 cu scopul sensibilizării opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de existenţă şi sănătate din toată ţara.

Campania are loc anual, în intervalul martie – aprilie, definit ca o perioadă a solidarităţii teatrale, deoarece data de 27 martie este consacrată Zilei Mondiale a Teatrului.

„Artiştii pentru Artişti” s-a instituit nu numai ca resort financiar, ci mai ales ca stimulator al solidarităţii artistice şi ca semnal pentru publicul de teatru şi pentru autorităţi. 

Componenta solidarităţii teatrale este asigurată prin participarea artiştilor la realizarea unui spectacol de caritate, ce reprezintă punctul culminant al campaniei de strângere de fonduri şi, de asemenea, prin participarea instituţiilor de profil din România, ce colaborează cu UNITER pe tot parcursul anului.

Dincolo de solidaritatea de breaslă, UNITER a încercat să dezvolte şi componenta de sensibilizare a opiniei publice prin atragerea de parteneri finanţatori, donatori, servicii, sponsorizări etc., o componentă ce a reuşit să se dezvolte în ultimii doi ani, aşa încât programul „Artişti pentru artişti” este posibil în baza parteneriatelor deja stabilite.

Teatrul Evreiesc de Stat se alătură şi în acest an Campaniei Naţionale „Artistii pentru artisti” cu spectacolul Azilul amanţilor, ce va fi jucat pe scena TES pe data de 23 martie 2012, începând cu ora 19:00.

Încasările vor fi donate catre UNITER pentru a sustine Campania Nationala „Artistii pentru artisti”,

Bucuresti, 19.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *