Kinodiseea

Campania Fii tu! Fii original! în Craiova

Asociația ACTIV a discutat cu elevii de la Colegiul Național Frații Buzești despre pericolele traficului ilicit de mărfuri

Reprezentanții Asociației pentru Combaterea Traficului Ilicit Viitorul (ACTIV) le-au vorbit celor peste 120 de liceeni de la Colegiul Național Frații Buzești din Craiova despre traficul ilicit de mărfuri, în cadrul campaniei educaționale “Fii tu! Fii Original!“. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj și al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, și a beneficiat de participarea reprezentanților instituțiillor partenere în cadrul proiectului: Poliția de Frontieră Română și Direcția Generală a Vămilor.

Scopul campaniei este acela de a reduce acceptabilitatea socială a unor fenomene extrem de grave, precum contrabanda și traficul cu produse contrafăcute. Prezentările s-au axat în general pe aspecte practice: modalități de recunoaștere a produselor contrafăcute și pericolele la care se expun consumatorii prin folosirea acestora, cazuri spectaculoase din activitatea Poliției Române, a Poliției de Frontieră și a Direcției Generale a Vămilor și concursuri având ca temă identificarea produselor originale de cele care le imită.

Colonelul Laurențiu VÎNTURIȘ, inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Mihai Bravul” Dolj, a declarat: „Personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj desfăşoară activităţi preventiv educative, în baza parteneriatelor educaţionale încheiate, în cooperare şi colaborare cu alte instituţii cu atribuţii în domeniu prevenirii şi combaterii contrabandei şi comerţului ilicit cu produse, în scopul conştientizării populaţiei cu privire la impactul financiar negativ atât la nivel naţional, cât şi la nivelul Uniunii Europene. De aceea, salutăm inițiativa ACTIV și o sprijinim ca un demers pozitiv cu real impact în rândul tinerilor care au nevoie de campanii de informare-educare-conștientizare”.

Campania Fii tu, Fii original, Activ, Craiova

Doamna Irina Stanica, Director Executiv n cadrul Directiei Regionale Vamale Craiova, a precizat că: „Autoritatea vamală din România are un rol cheie în ceea ce privește supravegherea pieței. Pe linie de contrafacere, contrabandă, trebuie să protejeze atât dreptul titularului de proprietate intelectuală, cât și dreptul consumatorului. Atât timp cât consumatorul spune nu produselor provenite din contrabandă, nu produselor contrafăcute, își apară un drept – Dreptul consumatorului”.

“Suntem bucuroși că am avut ocazia de a transmite mesajul campaniei noastre și tinerilor din Craiova. Suntem deosebit de încântați de interacțiunea cu ei: au fost foarte interesați, au răspuns la toate întrebările pe care le-am adresat. Pe cei care au participat cu entuziasm la concursurile noastre i-am încurajat, oferindu-le titlul de Ambasador ACTIV, pentru a transmite informațiile dobândite prin intermediul campaniei noastre, în familie și în grupurile lor de prieteni. Le mulțumim reprezentanților Jandarmeriei Române, ai Poliției Dolj, ai Direcției Generale a Vămilor și ai Poliției de Frontieră pentru sprijin și implicare”, declară Daniel Mărăcineanu, Director General al Asociației ACTIV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *