free download 78 travel guides written by experts

Campania Fără părinți, fără viitor continuă cu noi povești cutremurătoare în cadrul Știrilor Pro TV

Pe 21 iunie, Știrile Pro TV au lansat campania Fără părinți, fără viitor, semnată de corespondentul Elena Lasconi.  Seria de reportaje și-a propus să afle ce se întâmplă cu copiii uitaţi acasă de părinții plecaţi să muncească peste graniţe.

În prima săptămână de difuzare, materialele au înregistrat, în medie, la nivelul publicului comercial, 5.2 puncte de rating și 28.8% cotă de piață. La nivel naţional, au fost urmărite de  1.1 milioane de telespectatori.

Cel mai urmărit reportaj difuzat până acum în cadrul campaniei a prezentat calvarul îndurat de o adolescentă de 17 ani, vândută de părinţi,  bătută, violată şi traficată de o grupare mafiotă extrem de periculoasă. Acest material, difuzat luni seară, 27 iunie, a înregistrat la nivel comercial 10.3 puncte de rating și 31.4% share și a fost urmărit de 1.5 milioane de telespectatori la nivel național. 

După lungi demersuri și mii de kilometri parcurși prin țară, Elena Lasconi a descoperit un adevăr crunt, ținut departe de ochii curioșilor şi prin nepăsarea autorităților. Poveștile de viață ale copiilor abandonați de părinți depășesc orice imaginație.

“Amalia pur și simplu m-a lăsat fără cuvinte. Are doar 19 ani, este alcoolică și dependentă de droguri. Medicii sunt uimiți că trăiește după cât de mult a putut să bea și mai ales după ani de zile de consum. A încercat toate drogurile cunoscute. M-a impresionat curajul de care a dat dovadă când și-a spus povestea ca alții să nu aibă de pătimit. O altă adolescentă, căreia nu o să-i dau numele, a trăit toate formele posibile de abuz după ce părinții au plecat în Spania. A fost vândută, violată, bătută, sechestrată și, în cele din urmă, a ajuns pe mâinile unor mafioți care făceau trafic de carne vie. A fost salvată de ofițerii de la Crimă Organizată. În urma violurilor a rămas însărcinată de două ori. Are un băiat și în câteva săptămâni va aduce pe lume o fetiță. Le reproșează părinților că tot ceea ce a pătimit li se datorează.”, a declarat Elena.


Dramele acestor tineri pot fi urmărite la Știrile Pro TV de la ora 17:00 și 19:00. Campania trage astfel un semnal de alarmă asupra lucrurilor cu adevărat importante pentru copii, precum dragostea necondiţionată, prezenţa părinţilor, sentimentul de siguranţă, aspecte ce nu pot fi compensate de niciun bun material.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *