free download 78 travel guides written by experts

Campania „Citeste Romaneste” prezinta, in aceasta saptamana, volumul lui Bogdan Teodorescu

"Baieti aproape buni"

La TVR 2, sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 22.30, după Filmul de Oscar

Campania TVR 2 „Citeşte Româneşte”, dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, continuă în această săptămână cu cartea lui Bogdan Teodorescu, Băieţi aproape buni.

Sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 22.30, după Filmul de Oscar, telespectatorii TVR 2 vor afla într-o ediţie găzduită de Ioan Buduca, de ce criticii de specialitate vorbesc despre Băieţi aproape buni ca fiind „cel mai bun roman politic din perioada postdecembristă”.

Aşa cum scria Gabriela Adameşteanu în revista 22: „Băieţi aproape buni este un roman despre o crimă, uciderea unei jurnaliste, dar şi despre un regizor american, Des­mond Carr, care va va reuşi, după multe obstacole, să facă un film despre această crimă. (…) Dacă m-aş fi aflat într-un juriu literar al anului 2010, aş fi propus Băieţi aproa­pe buni pe listele de nominalizări pentru unul dintre premiile literare ale anului. Dar subiectul politic pare, mai degrabă, re­zervat presei şi televiziunii, canalelor sen­zaţionalului şi manipulărilor cu­ren­te, nu literaturii şi filmului”.

Despre Băieţi aproape buni Augustin Buzura a mărturisit că: „Dincolo de toate, romanul mai este şi o meditaţie gravă despre noi, cei din totdeauna, şi despre noi cei de azi care, în anii postrevoluţionari, am ratat libertatea şi demnitatea dobândite cu atâtea sacrificii. De ce am ajuns aşa, ce drum am parcurs şi cine ne sunt ghizii – sunt câteva întrebări la care Bogdan Teodorescu romancierul, dar şi omul de ştiinţă, ne oferă un răspuns”.

TVR 2 a lansat la începutul lunii aprilie campania „Citeşte Româneşte” şi difuzează săptămânal – sâmbăta, după filmul de Oscar – o emisiune în care este prezentat câte un scriitor român contemporan şi cea mai nouă carte a sa. Dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, campania se derulează pe TVR 2 şi online, pe pagina de Facebook a acestui post. La sfârşitul fiecărei luni, TVR organizează un concurs cu premii constând în cărţi cu autograf din partea autorilor prezentaţi.

Campania poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Bucuresti, 10.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *