metalshow

Camera de Comert si Industrie Romania-Israel sarbatoreste 25 de ani pe piata din Romania

Camera de Comerț și Industrie România Israel (CCIRI) și-a sărbătorit cei 25 de ani de existență în România în cel mai înalt punct al Bucureștiului – Sky Tower. Evenimentul „25 and sky is the limit” a reunit personalități de seamă atât din România, cât și din Israel.

Printre cei aproximativ 150 de invitați, s-au numărat Excelența Sa, Ambasadorul Statului Israel în România, doamna Tamar Samash, șeful misiunii economice al Ambasadei Israelului în România, domnul Matan Safran, președintele Federației Comunităților Evreiești și, în prezent, deputat în Parlamentul României, domnul Aurel Vainer și președintele fondator al CCIRI, domnul Jose Iacobescu.

Evenimentul a marcat sărbătorirea a 25 de ani de relații bilaterale între România și Israel. Obiectivul principal al CCIRI în toți acești 25 de ani a rămas neschimbat: creșterea schimburilor bilaterale între cele două țări. Fie că este vorba de importuri sau de exporturi, Camera de Comerț România – Israel lucrează pentru atingerea acestui obiectiv atât cu Ambasada Israelului în România, cât și cu Ambasada României în Israel.

„Ne bucurăm și ne onorează să avem lângă noi, cu această ocazie specială, astfel de prieteni. Sărbătorim un sfert de secol în care am colaborat cu oameni excepționali, cărora le mulțumim pentru implicarea susținută în toate proiectele Camerei. Am oferit fiecăruia câte o medalie ediție limitată, în semn de mulțumire pentru sprijinul acordat.”- Călin Coșar, Președinte Camera de Comerț și Industrie România Israel

Pentru a susține cererile de import-export dintre România și Israel, CCIRI caută producători, distribuitori sau parteneri pentru diverse companii din cele două țări. Totodată, pentru a spori creșterea schimburilor bilaterale, Camera urmărește să atragă cât mai mulți membri prin organizarea de evenimente de networking dedicate atât companiilor deja membre, celor simpatizante, cât și partenerilor și potențialilor parteneri.

O altă direcție de acțiune o reprezintă crearea unor grupuri de lucru care să susțină, cu o anumită regularitate, dezbateri axate pe câteva sectoare de activitate. Aceste dezbateri neutre au rolul de a oferi o vedere de ansamblu din perspectiva comunității de afaceri. Primul astfel de grup de lucru, în sectorul „financial services”, este constituit din reprezentanții a cinci bănci și deja și-a început activitatea.

Printre sponsorii principali ai evenimentului se numără: Firon Bar Nir, Leumi Bank, New Kopel, Tuborg și Sky Tower.

Fondată în 1990, Camera Bilaterală de Comerț și Industrie România Israel este o organizație non-profit care numără printre membri săi companii de renume atât în România, cât și în Israel, din diverse sectoare de activitate. Relațiile comerciale sunt vitale pentru ambele țări și în multe privințe se dezvoltă în ciuda condițiilor economice dificile. Pornind de la acest aspect, activitatea Camerei caută să valorifice potențialul de comerț și afaceri bilaterale în toate sectoarele de activitate. Printre serviciile cu care Camera vine în întâmpinarea membrilor se numără: listarea în cataloage de business, buletine legislative, reprezentare atât în relația cu administrațiile locale, cât și de stat, oportunități de marketing.


Bucuresti, 17.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *