Shadow

Calificarea angajatilor, o garantie a reusitei in afaceri

Mondial Lugoj, unicul producător de obiecte sanitare din România cu rol de formator profesional

Mondial Lugoj este autorizat din anul 2008 de către Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA) pentru organizarea cursurilor de calificare "Lucrător în industria ceramicii". Anul acesta compania a solicitat şi a obţinut re-autorizarea programului de formare profesională, devenind în prezent unicul producător de obiecte sanitare din România autorizat să deruleze un program de calificare în domeniul ceramicii.

Investiţia companiei în vederea autorizării a fost considerabilă, presupunând alocarea unor importante resurse umane şi financiare în parcurgerea tuturor paşilor legali prevăzuţi pentru organizarea şi certificarea acestui tip de program. Dintre aceştia amintim definirea curriculei şi a materialelor de curs, identificarea, autorizarea lectorilor proprii precum şi dezvoltarea lor profesională, alocarea unui spaţiu de curs şi dotarea corespunzatoare în vederea susţinerii cursurilor.

“Atingerea standardelor înalte de calitate se poate face doar cu angajaţi calificaţi în această meserie. Programul de calificare "Lucrător în industria ceramică" îşi propune să asigure angajaţilor noştri cunoştinţele tehnologice specifice industriei ceramice utilizate pe întreg fluxul tehnologic, dobândirea competenţelor necesare desfăşurării activităţii lor productive la un standard de calitate ridicat şi înţelegerea impactului muncii lor, raportat la întreg fluxul tehnologic de producţie“ a declarat Doru Lorint, director general Mondial Lugoj.

Cursul se adresează angajaţilor necalificaţi din fabrică, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea muncii şi, pe termen lung, pentru motivarea şi fidelizarea persoanelor calificate. Premizele care au stat la baza deciziei de autorizare şi organizare a cursului au fost inexistenţa unei calificări în acest domeniu în piaţă şi perspectiva de a lucra cu persoane necalificate sau cu persoane care au alte calificări, într-un domeniu atât de specific precum industria ceramică.

“Organizăm anul acesta a 9-a sesiune de formare profesională, dupa re-autorizarea cursului în Ianuarie 2012. De-a lungul celor cinci ani de derulare a programului am reuşit să calificăm în domeniul ceramicii un număr de aproximativ 200 de angajaţi. Suntem mândri că pe lângă calitatea de angajator oferim oportunitatea angajaţilor noştri să obţină o calificare profesională certificată, în contextul în care o parte dintre ei nu au avut şansa să urmeze un program de calificare profesională.” a declarat Mihaela Nagy, director resurse umane Mondial Lugoj.

Lectorii cursurilor sunt angajaţi ai Mondial Lugoj. Experienţa lor profesională în domeniu ceramicii şi disponibilitatea lor de a transmite cunoştinţele acumulate de-a lungul carierei lor profesionale reprezintă un real câştig pentru participanţii la acest program de calificare.

Certificatele de calificare profesională acordate absolvenţilor sunt recunoscute atât de Ministerul Muncii şi Solidaritatii Sociale, cât şi de Ministerul Educaţiei.

Bucuresti, 26.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *