Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Calea meditatiei interioare – Cautand inima intelepciunii

Joseph Goldstein si Jack Kornfield
Editura Herald

Din ce in ce mai multi oameni din zone variate de pe intinsul globului sunt atrasi de practica meditatiei si de o dorinta puternica de a obtine o liniste interioasa si de a dobandi noi intelesuri asupra lumii, de a primi chiar noi perspective asupra ei.

Calea trezirii dezvoltata in lucrarea de fata, devine un ajutor extraordinar pentru toti aceia care doresc sa se apuce de meditatie, pentru toti cei care, am putea spune parafrazand putin lucrarea, doresc sa se trezeasca, vazand adevarul vietii si devenind liberi.

Fiecare capitol se incheie cu un exercitiu – cu precizarea ca toate capitolele au mai multe exercitii, mai complexe ori mai simple, menite a duce la intelegerea corecta a unor informatii sau idei –, iar structura lucrarii este una care ajuta cititorii sa afle mai multe despre meditatie, despre calea trezirii, despre obstacolele pe care orice persoana aflata la inceput de drum le intalneste atunci cand se apuca de meditatie. Sunt oferite informatii despre cei sapte factori ai trezirii (unii surprinzatori, poate, pentru occidentali si oameni din alte culturi decat cea in care a luat nastere acest tip de meditatie), in timp ce partea finala se concentreaza pe „sporirea intelepciunii” cu detalii despre karma, cele cinci facultati spirituale si despre practica integratoare.

„Esenta trezirii este intotdeauna aceeasi: sa vezi clar si nemijlocit adevarul experientei tale in fiecare moment, sa fii constient, sa fii capabil de prezenta constienta (mindfulness). (…) Reusita in cultivarea prezentei constiente este binele cel mai inalt, care modeleaza din interior toate aspectele vietii noastre…”

Un volum usor de urmarit, cu informatii prezentate intr-un mod accesibil, o carte de ajutor celor care sunt pasionati de meditatie (sau doresc sa se apuce de practicarea ei).

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *