free download 78 travel guides written by experts

“Calea îngerului uman” la Festivalul George Enescu

În cadrul Festivalului George Enescu, Grigore Lese va cânta împreună cu instrumente electrice, alături de Corul de Copii Radio, în lucrarea Mihaelei Vosganian, „Calea îngerului uman”. Vineri, 16 septembrie 2011, pe scena Sălii Radio se vor împleti instrumentele clasice şi sunetele procesate cu inserturi de cântece arhaice din Lăpuş (Maramureş) interpretate de Grigore Leşe, cu vocea şi cu fluierul.

Totodată, Corul de Copii Radio va aduce un omagiu naturii prin interpretarea celebrului concert de muzică şi mişcare For the beauty of the Earth alături de Camelia Chiţibea la pian, Alexandru Anastasiu şi Ilinca Lorenz la percuţie şi Michael Acker la chitară bas.

Doctor în muzică, Grigore Leşe este unul dintre interpreţii de folclor autentic românesc. A cules aplauze pe toate marile scene ale lumii, unde a promovat cultura tradiţională românească. Şi-a creat un repertoriu vast, constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al Ţăruii Lăpuşului şi marcând evenimente importante din viaţa omului.

Mihaela Vosganian reprezintă de mai multă vreme un nume important în avangarda muzicii noi şi a artei spectacolului muzical. Modernitatea şi noutatea compoziţiilor sale sunt clădite pe o întoarcere la izvoarele străvechi, la scaru şi ritual, la vestigiile unei expresivităţi primitive inserate în imaginarul civilizaţiilor. De asemenea, este fondatoare şi membră a grupului experimental Inter-art şi preşedinte a Asociaţiei Române a Femeilor în Artă.

Înfiinţat în 1945, Corul de Copii Radio a avut o evoluţie spectaculoasă încă de la apariţia sa în peisajul muzical românesc. Ansamblul, care a primit în 2004 titlul de AMBASADOR Cultural al Uniunii Europene, a susţinut sute de concerte a capella sau vocal-simfonice, sub baghetele celor mai recunoscuţi dirijori din ţară şi străinătate.

Bucuresti, 13.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *