Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Calatoriile de Paste: Roma, Berlin si Bruxelles – alegerile de anul acesta ale romanilor in cautare de calatorii scurte pe durata sarbatorilor pascale

Topul destinatiilor preferate de romani pentru calatoriile de Pasti nu s-a modificat decat foarte putin, comparativ cu alegerile din 2015, dupa cum arata datele Tripsta1.

Destinatia preferata pentru un city break de Pasti a ramas Roma si în 2016 iar locul 3 pe podium este ocupat de Bruxelles atat în ce priveste alegerile din 2016 cat si din 2015, singura modificare a topului a fost în ce priveste ocupanta locului secund în preferintele romanilor pentru aceste scurte vacante – si care anul acesta a fost Berlin, spre dosebire de Belgrad în 2015.

În comparatie, calatorii greci aleg pentru aceeasta perioada preponderent calatorii catre destinatii interne, topul 3 al acestui an avand drept destinatie favorita Thessaloniki, urmata de Atena si Londra ocupand pozitia a atreia. În 2015, în schimb, cele 3 destinatii preferate de greci au fost exclusiv interne, cu Atena ocupand locul întai, urmata îndeaproape de Thessaloniki si cu Chania (Creta) pe pozitia a treia.

Cum arata calatoriile de Pasti ale romanilor?

Destinatiile alese de catre utilizatorii romani ai Tripsta pentru scurtele calatorii de Pasti sunt în totalitate destinatii externe – Roma, Berlin si Bruxelles fiind urmate de orase precum Budapesta, Milano, Praga sau Riga.

83% dintre rezervarile facute de catre utilizatorii romani ai Tripsta pentru calatoriile Pascale au fost facute de pe un dispozitiv de tip desktop si au avut fost finalizate cu o medie de 79 zile înainte de data plecarii – cu mult mai atent planificate decat cele din 2015, care au fost rezervate cu o medie de numai 17 zile în avans.

Cand vine vorba de city break-uri rezervate pentru perioada sarbatorilor de Pasti, valoarea medie a unui bilet rezervat este de 263,46 euro. Cel mai ieftin bilet rezervat de catre romani pentru o calatorie pascala a costat 38,48 euro si are ca destinatie orasul italian Milano, în timp ce cel mai scump a costat 602,45 euro si are ca destinatie capitala ceha, Praga.

Varsta medie a calatorilor romani care aleg sa mearga în city break-uri de Pasti este de 37 de ani, comparativ cu media de 32 de ani din 2015 si, de asemenea, calatoriile rezervate anul acesta dureaza mai mult, durata medie fiind de 4 zile comparativ cu 3 în 2015.

În ce priveste liniile aeriene folosite, utilizatorii romani ai Tripsta au rezervat zborurile lor de Pasti folosind în principal Tarom, urmata de Ryanair si Swiss Airlines. Comparativ cu 2015, Tarom si-a mentinut pozitia de lider în clasament, dar urmatoarele 2 linii aeriene alese s-au schimbat complet fata de Blue Air si KLM care completau topul anul trecut.

1 Analiza are în vedere alegerile de destinatii ale utilizatorilor romani ai Tripsta pentru calatoriile care includ week-end-ul de Pasti atat în 2016 cat si în 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *