celula de arta octombrie

Calatorie muzicala in epoca renascentista vineri, la Sala Radio

Sala Radio gazduieste vineri, 22 aprilie, de la ora 19.00, concertul sustinut de Spirit Brass Ensemble. Programul serii cuprinde dansuri renascentiste compuse de Tylman Susato, in aranjamentul lui John Iveson si Suita Peer Gynt de Edvard Grieg in aranjamentul lui Ioan Dobrinescu si va beneficia de participarea extraordinara a sopranei Bianca Manoleanu si a actorului Mihai Dinvale. Dirijorul ansamblului este  Mihai Ceascai.

Desi are mai putin de un an de la infiintare, Spirit Brass Ensemble a concertat deja in Bucuresti la Universitatea Nationala de Muzica, Academia de Studii Economice si Universitatea Titu Maiorescu si a inregistrat la Radiodifuziune. Spirit Brass Ensemble a luat fiinta in cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la initiativa lui Mihai Ceascai, sub numele de Romanian Young Brass.

Ansamblul s-a perfectionat cu muzicieni de elita cum ar fi trompetistul si compozitorul Gary Dillworth, tubistul si dirijorul Walter Hilgers (membru fondator al German Brass), cu dirijorii Francisco Retting si Jin Wang.

In anul 2009, ansamblul a participat sub numele Romanian Young Brass la Festivalul „George Enescu”, realizand apoi inregistrari speciale in colaborare cu Societatea Romana de Radiodifuziune si Televiziunea Romana. In timp, componenta ansamblului s-a modificat prin fluctuatia studentilor si masteranzilor, pasiunea pentru muzica reunind veteranii ansamblului sub numele de Spirit Brass Ensemble.

Cel mai recent proiect al ansamblului s-a derulat in 25 octombrie la Universitatea nationala de Muzica din Bucuresti si s-a desfasurat sub inaltul patronaj ONU. Spirit Brass Ensemble a evoluat in compania sopranei Bianca Manoleanu si a actorului Alexandru Arsinel cu prilejul Zilei Mondiale a Persoanelor Varstnice, intr-un spectacol social, oferit gratuit pensionarilor din capitala.

Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Salii Radio (Str. G-ral Berthelot nr. 60 – 64, sector 1) si prin reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Bucuresti, 19.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *