Shadow

Călătorește în Germania cu Expresii importante

Ai o călătorie planificată în Germania? Călătoria în străinătate este o aventură interesantă, deoarece vă poate deschide ochii către noi obiceiuri, culturi și oameni. Deși experiența este adesea uimitoare, există un lucru la care mulți oameni nu se gândesc înainte de a pleca – bariera lingvistică.

Veți descoperi că există mulți oameni vorbitori de engleză în Germania, dar nu veți putea întotdeauna să-i identificați. În schimb, cel mai bine este să ai câteva expresii germane memorate sau scrise înainte de a pleca. În acest fel, dacă te trezești într-un blocaj, poți cere ajutor.

invata limba germana pentru adulti si copii

Mai jos este o listă de expresii germane utile pe care poate nu te-ai gândit să le notezi sau să le memorezi. În plus, pentru a experimenta o călătorie completă, nu uita să îți îmbunătățești cunoștințele de germană. Centrul Gutenberg te așteaptă la cursuri de germană online, cu înscrieri aici: https://invatagermana.ro/curs-germana-online/

1. Ich habe mich verlaufen (Sunt pierdut)

Există șanse foarte mari să te pierzi în timp ce explorezi un oraș sau un oraș necunoscut. Dacă vă simțiți confuz de numele străzilor sau parcă nu vă dați seama unde vă aflați, spuneți unui local „ Ich habe mich verlaufen”. Această expresie specială înseamnă că v-ați pierdut drumul pe jos și aveți nevoie de asistență pentru a reveni pe drumul cel bun.

2. Wieviel kostet es? (Cât costă asta?)

Vânzătorii vor profita adesea de călători și îi vor suprataxa pentru articole. Dacă sunteți interesat să cumpărați bunuri, servicii sau alimente, această expresie vă va fi utilă. De asemenea, este o idee bună să vă reîmprospătați numerele germane înainte de a pleca.

3. Wie sagt man … auf Deutsch? (Cum se spune … în germană?)

Nu poți memora fiecare cuvânt din dicționarul german. Cel mai probabil, vor exista momente când ești legat de limbă. Dacă trebuie să știi cum să pronunți un anumit cuvânt, această frază te va ajuta.

4. Wo ist der Bahnhof? (Unde este gara?)

Transportul public este folosit în mod obișnuit în toată Germania. Dacă intenționați să călătoriți în diferite orașe sau în altă țară din Europa, veți dori să știți cum să întrebați unde este cea mai apropiată gară.

5. Wo ist das Krankenhaus? (Unde este spitalul?)

Nimeni nu vrea să se îmbolnăvească sau să se rănească în timpul vacanței, dar asta nu împiedică să se întâmple. Dacă vă simțiți sub vreme sau are loc o urgență, este important să știți cum să găsiți cea mai apropiată unitate de sănătate.

6. Konnen sie mir ein Taxi zu refen? (Poți să-mi chemi un taxi?)

Dacă este târziu sau întuneric, un taxi este adesea cea mai bună și mai sigură modalitate de a vă întoarce la hotel. Cu toate acestea, încercarea de a comunica unde vă aflați prin telefon poate fi dificilă dacă abilitățile dvs. de vorbire germană sunt slabe. În schimb, folosește această expresie pentru a cere cuiva să cheme un taxi pentru tine.

7. Was ist die beste sache, um in Deutschland zu sehen? (Care este cel mai bun lucru de văzut în Germania?)

Obțineți o perspectivă din interior despre cele mai bune lucruri de văzut de la un nativ. S-ar putea să găsiți o bijuterie despre care nicio carte de călătorie nu vă va spune.

Și asta nu e tot, Centrul Didacto oferă cursuri de germană și pentru copii, pentru a vă asigura că aveți parteneri de călătorie. Înscrierile la cursul de germană pentru elevii de 8-14 ani se fac prin următorul link: https://didacto.ro/curs-de-limba-germana-pentru-copii/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *