free download 78 travel guides written by experts

Caii de la Letea ediţie limitată – Aligote a devenit campion mondial, fiind singurul Aligote premiat cu medalie de Aur la cea de-a 26-a ediţie a Concours Mondial de Bruxelles 2019

5 medalii: 2 de aur şi 3 de argint. Acesta este palmaresul obţinut de Via Viticola – Sarica Niculiţel la Concours Mondial de Bruxelles. Rezultatele afişate la începutul acestei săptămâni aduc producătorului dobrogean cele mai multe distincţii obţinute de un producator român în acest an şi, în premieră, o medalie de Aur pentru un Aligote produs în România.

• Caii de la Letea ediţie limitată – Aligote, MEDALIE DE AUR
• Caii de la Letea ediţie limitată – Sauvignon Blanc Fume – MEDALIE DE AUR
• Caii de la Letea ediţie limitată – Rose – MEDALIE DE ARGINT
• Scentico – Chardonnay light barrique – MEDALIE DE ARGINT
• 1958 – Sauvignon Blanc&Fetească Albă – MEDALIE DE ARGINT

Despre Concours Mondial de Bruxelles

Este considerată una dintre cele mai importante competiţii care, anul acesta, a reunit 9150 vinuri din 46 de ţări producătoare.

diploma Caii de la Letea e.l., Aligote

Notarea vinurilor implică un sistem foarte riguros la care participă 320 de juraţi din 50 de ţări.

Via Viticola a obţinut 5 dintre cele 21 de medalii pe care România le-a obţinut în 2019.

Pentru prima dată un Aligote din România obţine medalie de aur şi singurul Aligote din lume care a obţinut în 2019 medalie de aur la Bruxelles.

Despre Aligoté

Tipicitatea soiului este descrisă ca având un gust marcant de măr verde și citrice, o aromă fină de pământ reavăn și iarbă proaspăt cosită, cu note amărui de pelin și cicoare pe final, o mineraliate puternica şi aciditate susţinută.

Cu această identitate senzorială, Aligote este declarat cel mai bun partener al preparatelor din pește și fructe de mare, precum și un excelent deschizător de masă, datorită acidității sale ridicate.

Din anul 1912, când a fost plantat pentru prima dată în România, Aligote-ul nu a dat nicăieri rezultate mai spectaculoase, mai pline de tipicitate, ca la Niculițel, explicaţia fiind, mai mult ca sigur, terroir-ul din Niculiţel.

Medalia de aur obţinută la CMB vine să confirme succesul obţinut în luna Martie 2019, când Caii de la Letea Aligote a urcat pe locul 1 la nivel mondial pe site-ul Vivino (cel mai mai important site de evaluare a vinurilor la nivel mondial).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *