free download 78 travel guides written by experts

Cafeneaua de stiinta va poarta la granita dintre stiinta si arta

Cafeneaua de stiinta va prezinta luni, 4 aprilie, de la ora 19.00, la Cafeneaua Dalles din Bucuresti, doua ore de „Povesti de succes” cu dragoste si miez de stiinta. Emisiunea poate fi ascultata in direct pe Radio Romania Cultural si on line, pe www.radiocultura.ro.

Povestile incep cu RoboChallenge – concursul anual de robotica, „inventat” acum patru ani la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Politehnicii bucurestene. Urmeaza RoMars 2011, prima misiune de simulare martiana romaneasca, gandita si realizata de sase tineri romani de la Agentia Spatiala Romana, si Fame Lab, singurul concurs cu si pentru cei mai buni „povestitori” de stiinta din Romania organizat in Romania de British Council.

In cadrul Cafenelei de stiinta se va discuta si despre senzorul care depisteaza cancerul din sange, o inventie cu semnatura romaneasca.

Nu in ultimul rand, publicul va face cunostinta cu proiectul „Clasic e fantastic”, o premiera educationala in Romania, un proiect de muzica clasica pentru copii si tineri. Pentru ca stiinta fara arta nu se poate si pentru ca „nu este niciodata prea tarziu sa reincepi sa ingrijesti suflete”.

Corina Negrea, realizatorul si moderatorul acestei intalniri si co-producatorii, Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, UEFISCDI si Cafeneaua Dalles, va asteapta luni, la granita dintre stiinta si arta.

Bucuresti, 04.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *