Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

CafeGo – primul coffee shop to go din Constanța cu cafea de specialitate, snack-uri gustoase și prăjituri de casă

Pasionat de cafeaua bună, pe care a studiat-o atent de la modul de cultivare la cel preparare, antreprenorul George Alexe (37 ani) din Constanța a decis să împărtășească constănțenilor secretele cafelei de calitate prin crearea CafeGo, primul coffee shop to go cu cafea de specialitate, snack-uri cu adevărat gustoase și smoothie-uri delicioase.

Într-un decor minimalist și extrem de creativ CafeGo va servi specialități din cafea pornind de la espresso, long black, cappuccino, latte și flat white, la acestea adăugându-se smoothie-uri proteice și breakfast smoothie-uri pe bază de cafea, sandwich-uri, salate și prăjituri de casă delicioase.

“CafeGo s-a născut din dorința de a oferi iubitorilor de cafea din Constanța autenticitatea, aroma și savoarea pe care o așteaptă de la o cafea bună. Folosim cele mai bune boabe de cafea Arabica, atent selecționate și proaspăt prăjite la o prăjitorie recunoscută din București, folosim cele mai performante echipamente pentru prepararea cafelei precum și talentul și priceperea a doi barista cu experiență”, declară fondatorul CafeGo, George Alexe, el însuși absolvent al unui curs de barista.

“Cafeaua este măcinată pe loc și asta se întâmplă în majoritatea coffee shopurilor, însă aroma și gustul cafelei sunt date de timpul trecut de la momentul prăjirii și până la preparare. Pentru a-și păstra calitățile nealterate cafeaua proaspăt prăjită trebuie consumată după o săptămână de la prăjire și în maxim 1 lună. “explică George Alexe

“Constănțenii duceau lipsa unui loc de unde să își cumpere o cafea de specialitate și o gustare sănătoasă în drum spre birou! Pentru că știu cât este de important să poți cumpăra produse de calitate și totul să se întâmple pe repede înainte, la CafeGo avem 4 angajați care stau permanent în locație pentru a eficientiza procesul de servire- doi barista : unul care  prepară cafea și unul crema de cafea, un specialist în smoothie-uri și un casier.
Locația este primitoare, iar personalul permanent orientat către client, designul fiind astfel gândit încât personalul să nu stea  aproape deloc cu spatele la tejghea”, spune George Alexe.

Mai mult decât atât, CafeGo este situat într-o zonă accesibilă din Constanța, cu un perimetru generos pentru parcare, pe strada Primăverii nr 43, vis-a-vis de intrarea oficială a stadionului Farul, iar deschiderea oficială a fost pe 5 noiembrie 2016.
Programul este de luni până vineri între 7.30-18.30 , iar sâmbăta și duminica între 9.00-15.00!

Coffee shopul are o suprafață de 30 de metri pătrați și a necesitat o investiție de 1000 euro/mp, bani alocați pentru înregistrarea mărcii, identitatea vizuală, renovarea și amenajarea spațiului conform conceptului, costul echipamentelor, al mobilierului și al ambalajelor.

“Piața din Constanța are un potențial mare, încă neexploatat, și estimez pentru primul an complet de activitate – 2017 – o cifră de afaceri de 70.000 euro, la o medie de 120 de clienți pe zi și un bon mediu de 8 lei.” încheie George Alexe.

Pentru prepararea cafelei CafeGo folosim cele mai noi și performante echipamente, care scot în evidență toate calitățile cafelei:
-râșniță de mare precizie, cu lamele de titan, care elimină riscul ca la utilizări repetate într-un timp scurt să se încingă și să modifice structura cafelei măcinate;
-espressor performant, dotat cu o tehnologie care permite setarea în detaliu a temperaturii apei, a aburului pentru crema de lapte și care poate prepara o cantitate mare de cafele în orele de vârf, fără a afecta caracteristicile produsului;
-filtru de apă adaptat apei din Constanța;
– pahare special concepute pentru CafeGo, al căror material nu afectează gustul preparatelor.

Prețurile se situează la nivelul pieței, de la 5 lei un espresso, la 14 lei un smoothie, o salată 19 lei, un sandwich 15 lei.

George Alexe este un antreprenor român în serie, fiind la afacerea cu numărul 8, primul business fiind înființat în 2003. El operează pe piața HORECA din Constanța din 2012 cu un restaurant cu specific Italian –Trattoria Due Modi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *