free download 78 travel guides written by experts

Cadouri reinterpretate de echipa Pascal Delmotte cu blocuri YTONG

„Toate proiectele noastre sunt unice, custom made” – aceasta este crezul designerului de interior Pascal Delmotte. Unică este și amenajarea vitrinelor agenției aleasă în această perioadă a Sărbătorilor. Arhitecții de la biroul local al artistului belgian au optat pentru un material dur ca blocurile albe de zidărie YTONG pe care l-au combinat cu bare de cupru cu scopul de a recrea pungile sau cutiile de cadouri de la baza bradului de Crăciun. Rezultatul este o lucrare de design care transmite căldură, simplitate, sărbătoare, puritate, armonie. Practic, e o transpunere artistică în modernitate a mesajului acestui sezon. Dacă vreți, este esența Crăciunului expusă în vitrină.

Blocurile de zidărie YTONG au un design simplu, aparte care le-au recomandat pentru a fi utilizate în nenumărate instalații de design. Un exemplu în acest sens este și grădina de vară SoLemn, unde un grup de artiști autohtoni au folosit aceste produse pentru a crea flori, un zid sub forma unei împletituri din nuiele, alături de niște porți speciale.

Designer-ul Pascal Delmotte s-a remarcat în România, într-o primă fază, prin lucrări de reamenajare a unor clădiri vechi. El a reușit să dea viață, să imprime un suflu nou unor clădiri peste care au trecut mulți ani. A încercat cumva să pună straie noi, adecvate pe bijuterii arhitectonice și de design interior clasice. Prima lucrare a designerului belgian în România a fost, de altfel, un proiect de renovare a unei vile superbe din anul 1930.

Amenajarea vitrinelor agenției din perioada Sărbătorilor implică un proces invers față de lucrarea care l-a consacrat pe artist în România în urmă cu șapte ani. Acum, un material modern, precum blocul de zidărie YTONG, a fost utilizat pentru a evoca un obiect cu o simbolistică veche: cutiile sau pungile de cadouri împodobite cu dantelă argintie sau aurie care înconjoară brazii în perioada Crăciunului.

Chiar dacă hârtia a fost înlocuită cu un material dur utilizat în construcții pentru realizarea unor pereți durabili, iar în locul dantelei a fost preferat cuprul mesajul rămâne la fel de puternic captând esența acestor obiecte. Forma brută a blocurilor YTONG pune în valoare obiectele fragile de design interior expuse pe ele. Pentru o parte dintre blocurile de zidărie au fost utilizate mânere din pânză cu motive și cusături tradiționale.

Blocurile YTONG au mai fost utilizate pentru realizarea unor amenajări speciale din cadrul Târgului de Bijuterie Contemporană Autor. Aici arhitectul Attila Kim a ales YTONG pentru dezvoltarea unei scenografii aparte. Mesele designerilor, soclul statuii anti-kitch și ansamblurile concepute pentru direcționarea vizitatorilor au fost concepute din blocuri de zidărie YTONG. Un alt proiect de design similar este inițiativa Downtown Bucharest. Blocurile YTONG au fost folosite aici ingenios de către arhitecții Kim Attila si Bogdan Ciocodeica pentru a amenaja standul Murmur din magazinul Eva, punct de informare și vitrină a proiectului.

Bucuresti, 17.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *