Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cadouri Dacic Cool de sarbatoarea Sfantului Andrei

În perioada 26-30 noiembrie 2012, cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei, Apostolul românilor, toate persoanele cu numele Andrei, dar şi cele cu nume derivate, precum Andreea, Andra, Anda, Deea, Andi etc., vor primi cadou, din partea magazinului online cu produse româneşti Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro), dublarea comenzii.

Cu o veche tradiţie la români, numele Andrei provine de la numele grecesc Andreas, atestat în epoca greco-romană. Numele grecesc, explicat prin substantivul andreia, cu sensul de bărbăţie, curaj (căruia îi corespunde adjectivul andreios – curajos), a pătruns în latină şi s-a răspândit în lumea creştină datorită unuia dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos, Sfântul Apostol Andrei, considerat Apostolul românilor şi ocrotitorul României. Sfântul Apostol Andrei a fost primul propovăduitor al Evangheliei la geto-daci, pe teritoriul dintre Dunăre şi Marea Neagră, dar şi în teritoriile de dincolo de Prut, în nordul Mării Negre. Potrivit tradiţiei, de aici Sfântul Apostol Andrei a plecat spre sud, către Constantinopol. Ajuns în oraşul Patras din Grecia de astăzi, Sfântul Andrei a suferit moarte martirică, fiind răstignit pe o cruce în formă de X (cunoscută până în zilele noastre drept Crucea Sfântului Andrei).

Una dintre cele mai importante personalităţi cu acest nume din cultura română şi, totodată, din istoria Bisericii Ortodoxe române, este Mitropolitul Transilvaniei Andrei Şaguna. Militant pentru drepturile ortodocşilor şi ale românilor din Transilvania, fondator al Gimnaziului Românesc de la Braşov (1851) şi membru de onoare al Academiei Române, Andrei Şaguna s-a implicat în mişcarea revoluţionară a românilor transilvăneni, fiind preşedinte al Marii Adunări Naţionale de la Blaj (mai 1848), care l-a ales în fruntea delegaţiei ce a plecat la Viena pentru a apăra interesele Transilvaniei. Înainte de a deveni mitropolit, Andrei Şaguna s-a luptat pentru restaurarea vechii Mitropolii Ortodoxe a Transilvaniei, desfiinţată în 1701. În calitate de mitropolit, Andrei Şaguna a luptat neobosit şi pentru luminarea poporului prin cultură. A înfiinţat peste 400 de şcoli elementare în Arhiepiscopia Sibiului, iar elevilor lipsiţi de mijloace financiare le-a dat şansa să-şi continue studiile, acordându-le burse. Prin activitatea sa, Andrei Şaguna a devenit cel mai de seamă ierarh din istoria Bisericii Ortodoxe din Transilvania. În 2011, Mitropolitul Andrei Şaguna a fost canonizat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, fiind sărbătorit pe 30 noiembrie.

Despre persoanele cu numele Andrei se spune că sunt plăcute şi chiar şarmante. Pentru că sunt mereu gata să-şi asume responsabilităţi diverse, fie în plan profesional, fie în plan familial, persoanele cu acest nume sunt considerate firi protectoare şi prieteni de nădejde. Se dovedesc a fi iubitoare de frumos şi de armonie. Firi adesea nonconformiste, încearcă mereu să abordeze lucrurile dintr-o perspectivă originală. Intuitiv şi perspicace, Andrei este înzestrat cu spirit de analiză şi cu un fin simţ al detaliilor. Detestă tot ce înseamnă conflict şi agresivitate. Fiind firi perfecţioniste, cei cu numele Andrei pot avea un gust deosebit pentru ordine, punctualitate şi disciplină. În plan profesional, se crede că se pot realiza ca medic, avocat, psiholog sau în domeniile artistice.

Despre modul de desfăşurare a promoţiei puteţi afla mai multe vizitând magazinul online Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro). Dublarea se va aplica doar pentru comenzile lansate în perioada 26-30 noiembrie de către persoanele cu nume derivat de la Andrei, pentru o singură comandă, în limita sumei de 200 de lei, adică ceea ce se comandă peste suma de 200 de lei nu se dublează. Astfel, toate persoanele cu numele Andrei sau cu nume derivate vor primi cadou, gratuit, de o valoare egală cu produsele comandate, produse din zona lor de interes (după produsele achiziţionate, adăugate în coş) sau alte produse din magazinul online Dacic Cool, care le vor plăcea, cu siguranţă. Această promoţie face parte din seria de promoţii speciale dedicate de magazinul online Dacic Cool tuturor celor care poartă nume tradiţionale româneşti. Pentru mai multe detalii, puteţi apela numerele de telefon: 021.225.05.07, 0723.15.60.99 (de luni până vineri între orele 10.00 şi 18.00) sau puteţi trimite un e-mail la comenzi@daciccool.ro.

Bucuresti, 23.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *