free download 78 travel guides written by experts

Cadere libera a locurilor de munca la inceput de an, studiu realizat de Balaur.ro

Indicele Balaur.ro reprezintă o analiză lunară a ofertei online de locuri de muncă din România. Acest studiu a fost făcut pe un eşantion de joburi provenind din principalele 27 de site-uri cu oferte de joburi, având un grad de reprezentativitate estimat de 76%.

La începutul lunii ianuarie, numărul total de anunțuri a fost de 12.147, în scădere cu 19,2%, după ce în luna anterioară scăzuse cu 18,3%.

Ca evenimente notabile în piaţa locurilor de muncă online, putem semnala următoarele:
· După o scădere generalizată de 34% în ultimele două luni, numărul de oferte de muncă pe internet a ajuns sub nivelul din Decembrie 2009, indicele balaur.ro ajungând astfel la 63.
· Ofertele pentru străinătate a înregistrat o ușoară creștere, joburile disponibile pentru români în afara granițelor fiind în acest moment de aproximativ 1.500.
· Cele mai mici scăderi au fost înregistrate de domeniile Sănătate/Medicină (-7,2%), și Educație/Artă/Cultură (-10,8%).
· La polul opus se află Sondaje (-32%) și Publicitate/PR, cu cele mai mari scăderi.

Topul domeniilor cu cele mai multe locuri de muncă s-a menținut. Pe primele locuri se situează în continuare Vânzări/Comerţ, IT/Telecomunicaţii si Finanţe/Contabilitate/Asigurări.

Mai multe informaţii relevante sunt disponibile în fişierul ataşat sau la adresa //balaur.ro/indice unde puteţi găsi şi indicele pentru lunile precedente.

Indicele Balaur.ro furnizează date despre trendurile de recrutare online din România. Lansat în decembrie 2009, indicele se bazează pe analiza anunţurilor de recrutare culese dintr-o selecţie reprezentativă de site-uri de recrutare. Indicele locurilor de muncă online va fi calculat lunar, urmărind să studieze variaţia ofertei pe piaţa locurilor de muncă din România. Indicele monitorizează oportunităţile de angajare din România şi străinătate adresate românilor la nivel național şi pe județe.

Bucuresti, 05.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *