free download 78 travel guides written by experts

Byblos gestioneaza managementul proceselor de import si distributie cu SocrateOpen

Byblos, importator si distribuitor de carte profesională, reprezentant pentru România al Microsoft Press, Cisco Press şi al altor edituri importante, a implementat soluţia ERP&CRM open source SocrateOpen de la BITSoftware pentru gestionarea procesului de import şi distribuţie şi planificarea resurselor strategice ale companiei.  În acelaşi timp, Byblos utilizează modulul CRM din SocrateOpen pe partea de gestionare a serviciilor pentru clienți şi a marketing-ului, prin utilizarea unei baze de date comune şi setarea unor puncte de interes pentru fiecare client în parte, acest lucru ajutând compania în fidelizarea clienţilor existenţi, pe de o parte, şi în găsirea, atragerea și câștigarea de noi clienți pe de altă parte.  

Ca urmare a volumului mare de facturi pe care îl implică un business de import, Byblos a decis migrarea de la vechiul program de contabilitate folosit anterior, la o soluţie care să răspundă punctual specializării şi nevoilor specifice domeniului propriu de import şi distribuţie. „Vechiul program de contabilitate era aproape zero pe partea de evaluări, de plăţi în valută, de conversii. Pur şi simplu nu ne mai descurcam cu el. Cu SocrateOpen, timpul de introducere a datelor şi de procesare a acestora este mult mai scurt, timpul de operare a facturilor, de exemplu, reducându-se cu mai mult de 25%. Acesta aş putea să spun că este punctul forte al ERP-ului pe care l-am implementat. În plus, partea de CRM pe care SocrateOpen o oferă în standard este perfectă pentru partea de organizare şi gestionare a conferinţelor”, a precizat Mihaela Voinea, contabil şef Byblos.

Soluţia ERP&CRM open source de la BITSoftware a fost adaptată tendinţelor de dezvoltare şi necesităţilor interne ale Byblos, pe baza studierii atente a proceselor manageriale şi a specificului activităţii desfăşurate, răspunzând astfel cerinţelor de eficientizare a circuitului fluxurilor informaţionale în interiorul companiei şi integrând procesele de aprovizionare, distribuţie, precum şi controlul şi supravegherea încasărilor şi plăţilor. SocrateOpen permite efectuarea de tranzacţii în altă valută decât cea a utilizatorului, posibilitatea de recalculare a valorii tranzacţiilor rezultată în urma fluctuaţiei cursului de schimb, posibilitatea înregistrării tranzacţiilor în mai multe valute în paralel, operaţiuni extrem de importante pentru un business de import.

Bucuresti, 29.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *