free download 78 travel guides written by experts

BUSINESS Magazin de vorba cu oamenii de afaceri romani:

POATE AR TREBUI SA RISCAM

Renuntati la speculatii si incepeti sa faceti afaceri cu adevarat, este indemnul  specialistilor cu care BUSINESS Magazin a discutat in aceasta saptamana despre oportunitatile crizei. Dinu Patriciu, omul de afaceri privit acum ca unul dintre putinii norocosi cu multi bani gheata din Romania, considera ca o perioada ca aceasta trebuie folosita pentru investitii dupa principiul “paine si circ”.

“Oamenii trebuie sa manance si sa se distreze – de aceea eu investesc mult in domeniul media, dar ma uit si catre zona de finantari”, spune pentru BUSINESS Magazin omul de afaceri roman.

“Piata este blocata acum, deoarece toata lumea asteapta ca preturile sa ajunga la «fundul oceanului», dar sa nu uitam ca nimeni nu poate sa calculeze azi valoarea unei intreprinderi, deoarece multiplii din anii trecuti nu vor mai fi atinsi niciodata”, mai spune Patriciu.

Desi saltul abrupt din ultimii ani si decaderea pietei din ultimele luni a aratat investitorilor din  Romania ca imobiliarele pot fi o afacere cu risc crescut, acesta este domeniul preferat in care acestia spera sa poata investi in continuare, mai scrie BUSINESS Magazin in editia de maine.

Cele mai interesante oportunitati se intalnesc pe segmentul terenurilor, unde preturile au scazut considerabil fata de valorile inregistrate anul trecut. Ionut Ciocan, senior consultant in cadrul departamentului de terenuri al DTZ Echinox, spune pentru BUSINESS Magazin ca remarca o flexibilitate de negociere mai mare din partea proprietarilor de terenuri care sunt presati de ratele creditelor contractate pentru achizitionarea initiala a proprietatii sau de scaderea preturilor, momentul actual fiind in unele cazuri ultimul in care pot sa revanda  proprietatea cu profit.

BUSINESS Magazin apare pe piata maine, 17 decembrie, cu material cover despre planurile de afaceri in conditii de criza ale unora dintre cei mai cunoscuti oameni din business-ul romanesc. Tot in BUSINESS Magazin de maine, cititi un nou rezumat din colectia celor mai bune carti de management: « The Global Brain«.   

Bucuresti, 16.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *