free download 78 travel guides written by experts

Bursa Gabriela Tudor

O bursa anuala in valoare de 3500 lire sterline pentru manageri culturali romani

In memoria Gabrielei Tudor

Conferinta de presa

Marti 30 iunie 2009  
Fundatia Gabriela Tudor, Bucuresti in parteneriat cu Fundatia Ratiu, Londra lanseaza in memoria Gabrielei Tudor o bursa anuala in managment cultural, menita sa ofere oportunitati de perfectionare profesionala la nivel european.

Disparuta, prea curand, in ianuarie 2009, Gabriela Tudor a contribuit in mod semnificativ la dezvoltarea scenei artistice romanesti prin initiativele si proiectele realizate si prin sprijinul direct acordat artistilor si organizatiilor culturale. Gabriela Tudor a fost absolventa a Academiei de Studii Economice (1980) si a C ertificatului European de Administare a Proiectelor C ulturale « Marcel Hicter » de la Bruxelles (1995). Imediat dupa revolutie, s-a alaturat echipei conduse de Ion C aramitru la UNITER unde a activat in calitate de director de relatii internationale. Intre 1992 – 1997 a colaborat cu C orina Suteu la deschiderea primului teatru de proiecte culturale „Theatrum Mundi” si ulterior la implementarea la Institutul Francez a primului Master European in management cultural „Programul E C UMEST”. A fost membra fondatoare si presedinte al Fundatiei culturale Proiect DCM (1997-1999), organizatie cu care a initiat si realizat diferite proiecte culturale in zona dansului contemporan. Ca director al Fundatiei Pro Helvetia in Romania (ulterior Programul C ultural Elvetian in Romania), in perioada 1999 – 2008 a contribuit la promovarea si realizarea unor proiecte inovatoare in toate domeniile artistice. A initiat programe de rezidente si schimburi artistice, a incurajat scena de arta contemporana independenta, productia de spectacole si a sprijinit organizarea de festivaluri de dans, muzica, teatru, arte vizuale si film. In 2007 a fondat si a pus bazele „United Experts”, marca de calitate menita sa ofere servicii de coaching si consultanta culturala, al carui director a fost pana la trecerea in nefiinta.

Prin amabilitatea Uniunii Teatrale din Romania, acest program va fi prezentat pe larg in cadrul unei conferinte de presa speciale, care va avea loc in data de marti 30 iunie 2009, incepand cu ora  12.00, la sediul UNITER din Bucuresti din Strada George Enescu nr. 2–4, Sector 1.

Bursa Gabriela Tudor isi propune sa pastreze vie memoria Gabrielei Tudor si in acelasi timp sa contribuie la perfectionarea si motivarea managerilor culturali din Romania la inceput de drum. Bursa in valoare de 3500 £ va fi acordata anual si se va desfasura in Marea Britanie.

La conferinta de presa gazduita de presedintele UNITER, Ion Caramitru, si Aura Corbeanu (vicepresedinte executiv UNITER), vor participa Irina Cios (manager cultural si curator Centrul International pentru Arta Contemporana), Ramona Mitrica (director Fundatia Ratiu din Marea Britanie) si Cosmin Manolescu (director executiv al Fundatiei Gabriela Tudor).

Cu ocazia conferintei de presa vor fi prezentate informatii detaliate despre bursa, despre programul de evenimente artistice ce vor avea loc la Bucuresti si Sinaia intre 3 – 5 iulie dedicate memoriei Gabrielei Tudor si va fi lansat situl internet www.gabrielatudor.ro.
 
Bursa Gabriela Tudor este oferita de catre Fundatia Ratiu din Londra si United Experts cu sprijinul financiar al Programului Cultural Elvetian in Romania si a fost implementata cu sprijinul donatiilor facute de catre Voicu Radescu & Green Hours 22, Carmen Vioreanu, Irina Barbalata, Miki Braniste, Ioan si Liana Tugearu, Dan Bartha. Doina Barbu, Fundatia AltArt, Elisa Fuchs, Helene Kuendig, Urs Stussi, Ina Boesch, Christine Masserey, Thomas Stauffer, Walo Landolf, Petra Bischof, Virgil Margineanu, Thomas Kugler, Natalia Volchenko, Vlad Tudor, Radu Boureanu, Thierry Dumas, Damiano Foa si Oracle Network of European cultural managers.
 
Pentru a afla mai multe detalii si pentru a va inregistra la conferinta de presa, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail bursa@gabrielatudor.ro, persoana de contact Cosmin Manolescu.

Bucuresti, 26.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *