metalshow

„Burnout” de Jörg Fengler

Ce este epuizarea profesională (burnout)? Care sunt cauzele epuizării profesionale? Poate fi burnoutul prevenit?

Burnout, cea mai nouă carte din colecția Psihologie Practică, oferă angajaților 25 de măsuri eficiente și ușor de aplicat pentru o profilaxie, la nivel individual, a epuizării cronice.

Burnout. Strategii pentru prevenirea epuizării profesionale


Autor: Jörg Fengler
Nr. de pagini: 152
Preț: 29.00 ron
Colecția: Psihologie Practică
Traducere din germană de Doina Fischbach
Editura TREI

Presiunea “termenelor” de la serviciu, munca nesatisfăcătoare în echipă, proasta gestionare a timpului sau lipsa de apreciere din partea superiorilor sunt doar o parte dintre motivele pentru care tot mai mulți angajați se plâng că suferă de “epuizare profesională” sau “burnout”. Recunoscând că o parte din soluții ar putea veni pe cale instituțională, prezenta carte oferă angajaților 25 de măsuri eficiente și ușor de aplicat pentru o profilaxie, la nivel individual, a epuizării cronice. Practicabile oricând (în pauza de masă sau în drum spre casă) și în orice condiții, tehnicile de prevenție a burnoutului includ îndrumări privind atenuarea tendințelor perfecționiste, renegocierea relațiilor de serviciu, ritmarea timpului, claritatea în gândire și centrarea pe un singur scop și relaxarea meditativă de tip mindful! ness.

Jörg Fengler este psihoterapeut și formator-supervizor la Institutul de Psihologie Aplicată din Bonn. A scris cărți despre adicții, dinamici de grup și organizații disfuncționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *