free download 78 travel guides written by experts

Bunul nostru rege: Ferdinand

Ion Bulei
Meteor Publishing

„Ceea ce propunem, cu această nouă lucrare, nu este doar un gest de politeţe al istoricului de dincolo de timp (adică este foarte firesc să scriem şi povestea soţului după ce am scris povestea soţiei). Ceea ce ne-a interesat a fost să observăm cum, coborând parcă din istoria noastră mai veche şi din mândria prusacă, Ferdinand al României, produs al istoriei şi totodată o victimă a ei, exprimă cum nu se poate mai limpede un proces de asimilare. În cazul de faţă, asimilarea personajului principal de către mediul peste care i-a fost dat să domnească. Linia dinastică construită de Carol I a fost aşezată de Ferdinand I pe tronul împlinirii naţionale.” (p. 8)

Bunul nostru rege: Ferdinand

Lucrarea lui Ion Bulei nu este o prezentare exhaustivă a vieții lui Ferdinand. Ea reușește însă, cu ajutorul includerii a numeroase surse de mare valoare – corespondență semnată de apropiații lui – să ofere o privire de ansamblu asupra unor momente cheie și asupra omului Ferdinand. Veți afla despre povești de dragoste, temeri, stil de viață și multe alte detalii interesante.

Cititorii vor remarca faptul că adesea liderii politici se duceau la Maria, soția lui Ferdinand, mai degrabă decât să vină la el. Toți cei interesați vor descoperi din paginile cărții și climatul politic și economic – nu trebuie uitat faptul că domnia lui Ferdinand a fost scurtă (treisprezece ani), însă cu multe schimbări în Europa, dar și pentru România.

Speranțe, amărăciuni, patimi, succese și eșecuri, toate sunt de regăsit în paginile volumului „Bunul nostru rege: Ferdinand”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *