metalshow

Bugetele multinaționalei Caussade Semences Est Europa sunt gestionate cu solutia CPM

de la Senior Software

Caussade Semences Est Europa, parte a grupului de origine franceză Caussade Semences, a implementat soluția de bugetare și raportare CPM de la Senior Software. Aceasta acoperă cu succes activitatea filialelor și a departamentelor companiei, datorită funcționalităților de consolidare financiară care au contribuit la: crearea și compararea unui număr nelimitat de scenarii de bugetare, raportarea și calculul cash flow-ului la nivel de filială și de grup, eliminarea tranzacțiilor intercompany, obținerea unei imagini unitare asupra întregii companii și nu numai.

Înființată în 2009, Caussade Semences Est Europa SRL face parte din grupul de origine franceză Caussade Semences și se ocupă de coordonarea filialelor din estul Europei: România, Ungaria, Bulgaria și Moldova. Compania are ca activități principale dezvoltarea, testarea, multiplicarea și comercializarea semințelor Caussade Semences. Din dorința de a crește eficiența și de a îmbunătăți procesele interne, managerii au implementat soluția CPM de la Senior Software.

„Ne-am dorit ca soluția software aleasă să fie multi-societate, să fie customizabilă – astfel încât să ne permită să păstrăm formatul cu care angajații erau deja obișnuiți, și să faciliteze centralizarea și afișarea datelor într-un mod cât mai simplu de utilizat și interpretat. Mai mult decât atât, era necesar ca aceasta să permită preluarea datelor din alte sisteme informatice utilizate în companie și eliminarea tranzacțiilor intercompany, astfel încât să putem obține o viziune realistă a profitabilității companiei și filialelor. Având în vedere toate aceste criterii, am implementat soluția CPM de la Senior Software întrucât răspundea cel mai bine necesităților noastre.”, a declarat doamna Monica Crivățu – Director Operațiuni Caussade Semences Est Europa.

Înainte de implementarea soluției CPM de la Senior Software procesul de bugetare din cadrul companiei se realiza în Excel, la nivelul fiecăreia dintre cele 5 filiale ale grupului Caussade Semences Est Europa. Bugetele erau realizate de către șefii de departamente și filiale și trimise către directorul financiar, responsabil cu centralizarea acestora și realizarea, pe baza lor, a bugetului la nivel de grup. Pentru că fiecare dintre aceste filiale avea propriul fișier cu mai multe foi de calcul și formule, consolidarea era îngreunată datorită dimensiunii mari a documentului final, care făcea ca riscul de apariție a erorilor să fie foarte ridicat.

„Întocmirea bugetului era un proces laborios deoarece durata de centralizare, modificare și validare era de cel puțin o lună și jumătate. De asemenea, comunicarea cu toate filialele și toate departamentele ducea la apariția multor variante de buget și în final fiecare își avea propria versiune. Unul dintre motivele care au contribuit decisiv la decizia de implementare a sistemului CPM a fost nevoia de a avea aceleași date și de a discuta despre aceleași cifre.”, a declarat doamna Monica Crivățu – Director Operațiuni Caussade Semences Est Europa.

Sistemul CPM i-a permis companiei Caussade Semences Est Europa colectarea automată a datelor din toate sistemele și bazele de date utilizate intern și aducerea lor într-un format unitar, ușor de interpretat. În prezent, managerii celor 5 filiale își realizează bugetele în cadrul aceluiași sistem, de unde se poate obține cu ușurință bugetul consolidat al întregului grup. Fiind extrem de ușor de folosit, chiar și de către un utilizator care nu deține cunoștințe de programare, soluția CPM a permis scăderea timpului dedicat obținerii rapoartelor necesare procesului de bugetare.

„Soluția CPM îmbunătățește vizibil modul de lucru, crește eficiența, reduce erorile, reduce timpul alocat bugetării și cel mai important, permite afișarea datelor într-un format ușor de interpretat, prin urmare recomand oricărui manager o astfel de soluție.", a adăugat doamna Monica Crivățu.

Află mai multe despre controlling din acest video.

Caussade Semences are o experiență de peste 50 de ani, iar portofoliul companiei este unul foarte generos, numărând 50 de specii de cultură care se comercializează în peste 34 de țări de pe toate continentele lumii. În anul 2010, sub coordonarea filialei din România au fost deschise filiale în Bulgaria și Ungaria și s-a început o colaborare cu un distribuitor pentru Republica Moldova. În prezent grupul Caussade Semences Est Europa vizează creșterea cotei de piață, testarea și aducerea de produse cât mai adaptate condițiilor climatice din estul Europei, creșterea eficacității în interiorul grupului, îmbunătățirea calității serviciilor oferite fermierilor.

Despre CPM:
CPM (Corporate Performance Management) este o soluție software de management al performanței companiei care optimizează procesele decizionale ale afacerii. Aceasta combină elementele de planificare și control al performanței companiei cu cele de Business Intelligence, principalele sale funcționalități fiind:

Bugetarea, planificarea și prognoza;
Analiza profitabilității;
Managementul strategiei;
Consolidare financiară;
Raportare;
Analiză;
Dashboard-uri;
Scorecard-uri și hărti strategice.

Pentru mai multe detalii, accesați www.SeniorERP.ro şi www.seniorsoftware.ro.

Bucuresti, 13.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *