free download 78 travel guides written by experts

Bucurestiul de poveste

În acest sfârşit de vară, în perioada 15 august – 15 octombrie, Asociaţia Artextract propune celor mai mici locuitori ai capitalei spectacolul “Legenda Bucureştiului”. Pornind de la frumoasa “Legendă a lui Bucur” şi de la istoria vremii, scenariul vorbeşte, pe înţelesul tuturor, despre întemeierea oraşului Bucureşti.

A fost odată ca niciodată… o frumoasă fată săracă pe nume Dâmboviţa, îndrăgostită de un cioban vrednic, pe nume Bucur. Prinţul marilor încercări a vrut să o ispitească pe Dâmboviţa să-i fie regină, însă fata i-a rămas credincioasă iubitului ei. Impresionat de cuminţenia şi loialitatea fetei, prinţul i-a dăruit un cuţit şi un titirez cu puteri magice şi…. povestea merge mai departe, în acordurile muzicii tradiţionale.

Într-o încercare de a trezi interesul copiilor către tot ce este autentic şi valoros, către natură şi creativitate, actorii realizează personajele din materiale naturale, într-o demonstraţie de ingeniozitate creativă. Prin gesturi clare, esenţiale, prin acţiuni dinamice, printr-un scenariu plin de răsturnări de situaţie, spectacolul îşi propune să transmită copiilor valori fundamentale ale vieţii, dar şi o alternativă la formele fixe ale educaţiei formale.
Asemeni Dâmboviţei, la finalul poveştii, fiecare dintre copiii-spectatori va primi în dar un titirez, simbol al magiei pe care fiecare o poartă cu el şi îndemn de a “lua cu ei” povestea şi a păstra vii, cât mai mult timp în memorie, valorile dobândite.

Cinci reprezentaţii vor fi oferite publicului, cu titlu gratuit, în parcurile Bucureştiului, după cum urmează:

  • 22 august, ora 11 – Parcul Tineretului, Intrarea Şincai
  • 29 şi 30 august, ora 11 – Parcul Cişmigiu, Zona Foişor
  • 5 septembrie, ora 11 – Parcul Circului
  • 26 septembrie, ora 11 – Parcul Herăstrău, Zona Roata Mare

Pentru o mai mare accesibilitate, spectacolul va fi prezentat în şcolile şi centrele sociale partenere, în alte 20 de reprezentaţii.

“Legenda Bucurestiului” este un proiect cultural educaţional organizat de Asociatia Artextract. Proiectul se adresează copiilor între 3 şi 13 ani şi este finanţat de ARCUB şi PMB prin programul “Eşti Bucureşti”.

Legenda Bucurestiului

Echipa artistică:
Gabriel Pintilei (dramatizare), Anca Cernea (grafică/scenografie), Valeria Cristia (păpuşi)
Actori: Valeria Cristia, Ioana Mărcoiu/ Monica Ciută
Inregistrari voci: Monica Ciuta, Valeria Cristia, Alexandru Unguru, Filip Ristovski, Gabriel Costan
Parteneri: DGASPC sector 1, DGASPC sector 6, Asociaţia SOS Satele Copiilor, Fundaţia Nadia Comăneci, Asociaţia Sfântul Arhidiacon Ştefan, Asociaţia Fraţilor Marişti ai Şcolilor din România, Edenred Romania, Asociaţia Carusel, Şcoala Gimazială 172 Sf Andrei, Şcoala Gimazială 49

Blog: https://legendabucurestiului.wordpress.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Legenda-Bucure%C8%99tiului/399817003559886?pnref=story

Bucuresti, 17.08.2015

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *