free download 78 travel guides written by experts

Bucurestiul- capitala regionala a culturii urbane pentru doua zile

Primul festival international de cultura urbana din Europa Centrala si de Est va fi organizat la Bucuresti. 10 000 de persoane sunt asteptate sa ia parte la primul festival de profil organizat dupa modelul marilor competitii occidentale de sport si arta urbana.

In perioada 12-14 august 2010 va avea loc la Bucuresti in Parcul Tineretului primul festival complet de cultura urbana din Europa Centrala si de Est. Denumit de organizatori “Street Heroes”, evenimentul va contine competitii si demonstratii din toate segmentele recunoscute ale culturii urbane: graffiti, skateboarding, skate, BMX, street art si street dance. Cele 48 de echipe inscrise la concursuri se lupta pentru suprematie, pentru premii in bani si pentru recunoastere in fata comunitatilor pe care le reprezinta. Juriul va fi compus din unii dintre cei mai mari artisti urbani din lume, aflati pentru prima oara in Romania. Seara vor intra in scena DJ internationali care vor da startul la petreceri speciale in aer liber, alaturi de demonstratii ale celor mai cunoscute scoli de barmani din Europa.

CONCURSURI SI DEMONSTRATII URBANE

In cadrul primei zile, 48 de echipe multidisciplinare se vor infrunta pentru calificarea in semifinalele concursului. Demonstratiile extreme de BMX, skateboarding, skate si street dance vor avea loc simultan intre orele 13:00 – 18:00 fiecare intr-o zona special amenajata in Parcul Tineretului. Concursul de BMX este primul organizat la nivel profesionist in Romania si implica sarituri si slalom-uri speciale, realizate doar cu bicicleta. Competitia de street art beneficiaza de jurizare si o sesiune demonstrativa din partea celei mai bune echipe de profil din lume: London Police. Fondata acum zece ani, London Police este in prezent cea mai bine cotata echipa de artisti urbani din lume, personajele desenate de ei devenind clasice. Englezii sunt invitati frecventi ai marilor galerii internationale care expun piese de street art si se mandresc cu realizarea de desene in peste 35 de tari.

Semifinalele se vor sustine in data de 13 august, urmand ca pe 14 august sa se decerneze premiile festivalului. Accesul in Parcul Tineretului se face incepand cu orele 11:00. Un abonament pentru toate cele 3 zile costa 80 de lei. Biletele pentru fiecare zi in parte si abonamentele vor fi in curand disponibile in reteaua Eventim.

Bucuresti, 15.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *