București Mall susține “Ora de educație rutieră”

București Mall anunță parteneriatul cu cea de-a treia editie a proiectului “Ora de educaţie rutieră”, desfășurat de Asociaţia EDIT şi Asociaţia Împreună Pas cu Pas în perioada martie – aprilie. Programul ajunge în 2017 în 60 de școli din București și implicit în faţa a 10000 elevi de clasa a III-a.

În 2015, Asociaţia “Împreună Pas cu Pas” a organizat un studiu cu 3000 de copii de clasa a III-a, cu privire la cunoștințele lor de educație rutieră și rezultatele au arătat că:
•    35% dintre aceştia nu ştiu cum pot recunoaşte un poliţist
•    peste 37% nu ştiu când trebuie să se adreseze organelor de poliţie
•    30% nu știu care sunt cele două culori pentru semaforul destinat pietonilor


Proiectul “Ora de educație rutieră” îşi propune astfel să promoveze importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră şi, de asemenea, să tragă un semnal de alarmă cu privire la consecinţele nerespectării acestora în proximitatea şcolilor.

“Ora” durează 50 de minute şi este susţinută de către echipe formate din 3 studenţi ai Facultăţii de Psihologie, împreună cu un agent de poliţie, plus învăţătorul clasei.

Pe data de 13 mai, proiectul se va încheia cu un eveniment în parcarea București Mall, unde copii și părinți vor putea asista la demonstrații și lecții din partea unor șoferi profesioniști.

“De 17 ani București Mall este parte integrantă din viața capitalei și punct de intersecție a drumurilor bucureștenilor. Ne bucurăm să sprijinim un proiect care urmărește să îi pregătească mai bine pe copii pentru a lua parte la viața orașului modern, ca pietoni informați”.

Desfăşurat în toate cele 6 sectoare ale Bucureştiului, în “Ora de educaţie rutieră” sunt implicate numeroase persoane, printre care amintim 300 învăţători, 60 şcoli, 50 studenţi şi 30 de poliţişti locali.

Parteneri: Primăria Municipiului Bucureşti prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti,  Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *