Kinodiseea

Bucharest Gourmet Festival in cifre

In weekendul 3-5 iunie, in zona Drive-in din Baneasa Shopping City, a avut loc prima editie a Bucharest Gourmet Festival, cel mai important eveniment dedicat culturii gastronomice si artei gustului.

Prezentat de Digi 24, Digi FM si Digi Life si sutinut de Electrolux, festivalul a inclus cinci zone principale dedicate gastronomiei: Street Food, Fine Dining & Urban Contemporary, International Cuisine, Romanian Gastronomy si Barbeque. Pe langa acestea, au existat si alte spatii tematice, precum: Ice Cream & Sweets Corner, World of Beers, Deli Market, Wine & Sparkling, Coffee & Tea, Cocktail Lounge etc. Timp de trei zile, peste 12.000 de participanti au trecut portile Bucharest Gourmet Festival, pasind in universul dedicat artei culinare.


Pe langa multitudinea de surprize si activitati pregatite in zonele special amenajate in cadrul festivalului, cei prezenti s-au delectat si cu show-urile de live cooking sustinute in Electrolux Gourmet Arena de catre unii dintre cei mai importanti chefi locali (Joseph Hadad, Nicol Lontras, Alex Petricean, Ciprian Zobuian etc), precum si cu muzica live, scena dedicata artistilor gazduind opt concerte in cele trei zile de festival (Subcarpati, Urma, Toulouse Lautrec, YellLow, Helen, Jazu, Breeze, We Singing Colors).

Bucharest Gourmet Festival a insemnat o desfasurare de forte ce s-a intins pe o perioada de aproape o luna de zile. Echipa de productie a evenimentului a inclus, in fiecare zi, un numar de 10 oameni ce au asigurat curatenia in locatie, 50 de voluntari, 15 oameni in echipa de productie, 30 de tehnicieni, alaturi de 15 persoane ce au format echipa interna a festivalului.

S-au folosit peste 2 kilometri de garduri pentru imprejmuirea zonei festivalului, zona ce a avut o suprafata de peste 20.000mp. Fiecare dintre cele cinci spatii destinate gastronomiei a inclus 1400 de mp, acomodand in total aproape 60 de vendori, pozitionati in 59 de corturi.

Cele trei zile de festival au insumat un consum de peste 1200 kw/ora, o parte semnificativa dintre acestia fiind destinati scenei de muzica live, acolo unde cei de la FIVE’s au furnizat servicii de sceno-tehnica la cel mai inalt nivel. Decorurile de la Bucharest Gourmet Festival au fost realizate de Multimedia Film, Kasper a pus la dispozitie toate generatoarele, corturile si serviciile de electrica necesare ducerii la bun sfarsit a evenimentului, in timp de Tria’s si City Garden au fost responsabili pentru decorurile florale. Ca de fiecare data, Romprest a asigurat serviciile de curatenie la cel mai inalt nivel, iar containerele pentru toalete au fost aduse de cei de la Euro-Ecologic.

Platile din cadrul festivalului au fost realizate prin sistemul Festipay, cu carduri Banca Transilvania.

Carrefour, Silva, Pepsi, Lipton, Lay’s, Cramele Halewood, Julius Meinl, Floriol, Raftul Bunicii, Matache Macelaru’, Jack Daniel’s, BAT si Betty Ice, alaturi de partenerii media (trustul de presa Burda, Music Channel, Zile si Nopti, bestmusic.ro, urban.ro, foodandbar.ro, IQads, newsup.ro, metalhead.ro) au sustinut Bucharest Gorumet Festival, facand posibila realizarea evenimentului la standardele cele mai inalte.

Bucharest Gourmet Festival a insemnat cea mai mare desfasurare de forte din cadrul unui eveniment dedicat gastronomiei, facut vreodata in Romania. Cele mai importante momente de la festival au fost surprinde in after-movie-ul Bucharest Gourmet Festival, ce benficiaza de coloana sonora semnata Helen (“Beautiful”).

Dupa prima editie, incheiata cu succes, organizatorii pregatesc anuntul pentru editia cu numarul doi, ce va avea loc in vara lui 2017.

Facebook: https://www.facebook.com/gourmetfestivalromania

Site oficial: www.gourmetfestival.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *