free download 78 travel guides written by experts

Bucharest Career Event

Bucharest Career Event a organizat in saptamana 13-17 martie 2006 seria de mese rotunde in principalele universitati bucurestene prin care a pus fata in fata mediul universitar si cel de afaceri, ridicand problematica implicarii companiilor in educatia studentilor si pregatirea acestora pentru angajare.

In ciuda unui interes scazut din partea cadrelor universitare, seminariile au reprezentat un prim pas in pregatirea parteneriatului intre angajatori si viitorii angajati, acesta fiind unul dintre obiectivele asumate de Bucharest Career Event. Reprezentantii companiilor prezente si studentii au avut un dialog constructiv in care s-au ridicat, printe altele, problematica lipsei de exeperienta a absolventilor la terminara studiilor “temere a multor studenti“ si incompatibilitatea dintre programa universitara si tendintele pietei fortei de munca. Companiile si-au aratat disponibilitatea de a oferi locuri de practica si chiar de a-si deschide laboratoare specializate de practica si cercetare in universitati.

In acelasi context, reprezentantii companiilor au propus programe de consiliere in cariera in parteneriat cu mediul academic, ca solutie la faptul ca multi studenti ajung sa profeseze intr-un domeniu mai degraba impus de programa decat cel dorit la inscrierea in facultate.

Aceste seminarii au reprezentat prima etapa din cele trei ale Bucharest Career Event, facilitand accesul viitorilor absolventi catre companii, urmatorul pas fiind reprezentat de cele doua zile de standuri 11 si 12 aprilie, la Sala Palatului  de-a lungul carora fiecare tanar profesionist va avea ocazia sa intalneasca cei
mai mari angajatori din Romania.

Un raport detaliat al acestor mese rotunde este disponibil online, impreuna cu restul informatiilor despre Bucharest Career Event, la www.bce.ro.
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *