Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

BUCHAREST BIENNALE 3 anunta incheierea perioadei de selectie a lucrarilor

BB3 multumeste tuturor celor care au trimis propuneri si lucrari in atentia celor doi curatori Jan-Erik Lundstrom si Johan Sjostrom.

Datorita volumului extraordinar de mare de propuneri echipa noastra a facut eforturi deosebite in a raspunde tuturor. Suntem bucurosi sa facem cunoscut ca peste 50 de artisti romani au trimis propuneri de lucrari, ceea ce ne face sa intelegem importanta BB pentru scena artistica locala.

Lista finala a artistilor si proiectelor ce vor face parte din BB3 va fi facuta publica in toamna acestui an, dupa efectuarea celei de-a doua etape de selectie a proiectelor.

Pentru a clarifica modalitatea de lucru a echipei noastre facem cunoscut ca BB functioneaza pe principiul selectiei curatoriale bazate pe cercetare, si nu pe aplicatii. Mentionam ca regula selectiei este stabilita de catre curatorii fiecarei editii si nu de catre echipa administrativa a bienalei.

Echipa noastra a inaintat catre cei doi curatori toate propunerile primite, fara nici o exceptie, si a incurajat toti artistii sa contribuie creativ la aceasta constructie culturala a Capitalei.

Multumim tuturor pentru incredere si interes.

Bucharest Biennale – Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti – este o structura ce doreste sa transforme Bucurestiul intr-un camp de actiune artistica, sa sparga izolarea culturala si sa stabileasca un parteneriat pe termen lung intre Capitala Romaniei – care este un oras marturie a implicarii politice in fiecare element al vietii cotidiene – si Europa.

Bucharest Biennale doreste totodata sa incurajeze creativitatea artistica, accesul public la cultura, diseminarea artei, dialogul intercultural si cunoasterea culturii contemporane europene si internationale.

Scopul general este acela de a creiona o zona permisiva artei contemporane globale, care sa realizeze un cumul din unicitatea, individualitatea si multiplicitatea de perspective abordate de diferiti artisti.

BB3 va avea loc intre 23 mai – 21 iunie 2008 si va fi curatoriata de suedezii Jan-Erik Lundstrom si Johan Sjostrom ce au stabilit ca tema de expunere/cercetare "Being Here. Mapping the Contemporary."

Bucharest Biennale este produsa de revista de arta si cultura contemporana PAVILION.

Principalul sustinator al Bucharest Biennale este Pilsner Urquell, o bere faimoasa in toata lumea pentru gustul unic si calitatea superioara.

Bucuresti, 20.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *