free download 78 travel guides written by experts

Britanicii – Istoria Insulelor Britanice, de la inceputuri

si pana la cel de-al Doilea Razboi Mondial

BBC Knowledge va difuza, începând de miercuri, 21 mai, de la ora 23:00, seria documentară Britanicii, care dezvăluie istoria Insulelor Britanice de la momentul Stonehenge până la cel de-al Doilea Război Mondial, de la ocupația romană până la descoperirea penicilinei.

În zilele noastre, o mare parte a planetei trăiește într-un univers influenţat de către civilizaţia britanică. Cum au ajuns aceste insule din largul coastei continentului european să domine globul și să inventeze lumea modernă? Fiecare episod prezintă un moment care a schimbat cursul istoriei, dezvăluindu-ne astfel povești extraordinare ale străduințelor umane: lupta în ciuda șanselor infime și triumful spiritului uman, sursele de inspirație pentru invenții și inovații, tăria de caracter și eroismul.

Dacă in debutul seriei aflăm de către cine si cu ce scop a fost construit Stonehenge-ul, iar apoi descoperim efectele pe care cucerirea normandă din 1066 le-a avut asupra structurilor sociale din Anglia, episoadele următoare ne dezvăluie impresionanta dezvoltare care a avut loc in urma revoluţiei industriale. Astfel, progresele tehnologice britanice din secolul 19 au ajutat pe de o parte la colonizarea Australiei, dar pe de altă parte, aceleasi progrese tehnologice au transformat Războiul Crimeii într-unul din cele mai violente războaie până la acea dată. Ultimele două episoade ne prezintă dezvoltarea Londrei pe parcursul erei Victoriene, precum si transformarea naţiunii britanice ca urmare a celor două Războaie Mondiale.

Bucuresti, 19.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *