Kinodiseea

Brio®, un proiect transformator pentru o societate în transformare

Brandient a creat Brio® — un brand de pionierat pe piața românească a serviciilor educaționale

Brio® este prima platformă națională care evaluează nivelul elevilor români din clasele I-XII prin intermediul testării standardizate, și se lansează astazi, de Ziua Copilului, cu intenția declarată de a produce o schimbare relevantă în sistemul de învatamant românesc — atât pentru părinți și copii, cât și pentru directori de școli și profesori.

Fondator și Chief Scientist al proiectului este Prof. Dr. Dragoș Iliescu, cea mai recunoscută personalitate românească în domeniul măsuratorilor psihologice și al psihologiei organizaționale, Președinte al Comisiei Internaționale de Testare — cu o contribuiție semnificativă a mentorului său, și co-fondatorului Brio, Professor Emeritus Thomas Oakland (1939–2015), profesor și practician american cunoscut drept „părintele testării standardizate”.


Brandient a creat strategia, identitatea și designul acestui brand care se dorește un adevărat game-changer pentru societatea românească — având misiunea de a susține crearea unei noi categorii pe piața serviciilor educaționale.

Brio este un brand independent, cu caracter instituțional, conceptualizat astfel încât să transmită credibilitatea și soliditatea dată de fondatorii săi, precum și performanța produsului — împrietenindu-se, în același timp, cu un target tânăr, prin ușurința în folosire și modernitatea sa.
 
Identitatea vizuală a fost construită pornind de la simbolul vulturului și al creionului, exprimând angajamentul de a servi domeniul educațional fără compromisuri și abilitatea de a avea o vedere de ansamblu asupra întregului peisaj al educației.
 

„Dacă nu măsurăm, nu putem îmbunătăți, iar pentru asta am dorit să creăm un sistem care să permită oricărui școlar din România să se evalueze corect, obiectiv, ori de câte ori dorește. Am investit un efort uriaș pentru ca această evaluare să ofere date robuste și să fie independentă.” explică Prof. Dr. Dragoș Iliescu.

Elevii care accesează de azi www.brio.ro (de pe computer sau tabletă) își pot testa nivelul de cunoștințe și zonele perfectibile, precum și poziția pe care o ocupă la nivel național, prin comparație cu toți ceilalți elevi de aceeași clasă din România. Brio este singurul sistem 100% obiectiv, care arată exact ce știe, și ce nu știe, un elev din Romania, eliminând subiectivismul sau erorile de evaluare. Spre deosebire de evaluările naționale, testele Brio sunt gândite pentru a ghida performanța elevilor, de aceea permit testarea ori de câte ori se dorește, fără ca întrebările să fie aceleași.

Proiectul Brio® este rezultatul a patru ani de munca sustinuta a unei echipe exceptionale de experți în psihometrie, informatică si matematică, condusa de Prof. Dr. Dragoș Iliescu, doctor în psihologie și profesor universitar în Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București, fondatorul companiei TestCentral (editorul de teste psihologice științifice din România). Dragos este probabil cea mai recunoscuta personalitate romaneasca in domeniul măsuratorilor psihologice și al psihologiei organizaționale, Președinte al Comisiei Internaționale de Testare — cea mai înaltă poziție deținută până acum de un reprezentant al României într-o asociație de top din domeniul psihologiei. Co-fondatorul sistemului Brio este Professor Emeritus Thomas Oakland (1939–2015), mentorul lui Dragos Iliescu, si cunoscut drept „părintele testarii standardizate”. Brio® este susținut de Gazeta Matematică, prin intermediul binecunoscutului profesor Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic român pentru Olimpiada Internațională de Matematică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *